Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa syntyi viime vuonna 224 kaksoset ja kolmet kolmoset – Eniten lapsia syntyi Tallinnassa

Viime vuonna Virossa syntyi 224 kaksoset, joista poikapareja oli 65, tyttöpareja 78 ja poika-tyttöpareja 81. Lisäksi maassa syntyi kolmet kolmoset. Asiasta kertoi Viron sisäministeriö.

Virossa luonnollinen väestönkasvu on viime vuosina ollut negatiivinen. Näin oli myös vuonna 2020, jolloin rekisteröitiin 13 127 syntymää ja 15 721 kuolemantapausta. Väestö siis väheni 2 594 henkilöllä.

Hyvä uutinen on se, että sisäministeriön alustavien tilastojen mukaan perheiden neljänsien lapsien syntyvyys kasvoi viime vuonna merkittävästi. Kasvu havaittiin jo vuoden 2019 loppupuolella.

Vielä tammikuun alussa Viron väestöministerinä toiminut Riina Solman iloitsi neljänsien lapsien syntyvyyden kasvusta erityisesti.

– Se, että perheet hankkivat enemmän lapsia kompensoi syntyvyyden laskua ja sekä hedelmällisessä iässä olevien naisten määrän vähenemistä Virossa, Solman totesi ministeriön lehdistötiedotteessa.

Eniten syntymiä rekisteröitiin viime vuonna Tallinnassa, yhteensä 4 573 kappaletta. Kaupungin väestö kasvoikin 1 500 henkilöllä. Muualla Harjumaalla rekisteröitiin 1 891 ja Tarton maakunnassa 1 846 syntymää. Pienimmät syntyvyysluvut olivat Hiidenmaalla, joissa syntyi vain 59 vauvaa.

Lisäksi väestö kasvoi Harjun maakunnassa (+5360) ja Tarton maakunnassa (+1100). Myös Viron saarien Hiidenmaan ja Saarenmaan väestö kasvoi, mutta kasvua oli vain alle sadan ihmisen verran.

Virossa joidenkin kuntien viimevuotinen väestönkasvu johtui osittain myös muuttoliikkeestä ja positiivisesta luonnollisesta väestönkasvusta. Lisäksi kasvua on sisäministeriön mukaan tuonut maahanmuutto, sillä koronavuonna moni virolaisperhe palasi takaisin kotiseuduilleen.

Viime vuonna väestö puolestaan väheni Itä-Virumaalla lähes 2000 ihmisellä. Suurinta väheneminen oli Narvassa, Kohtla-Järvellä ja Sillamäellä.

Lue myös: Muuttovoitto kasvatti Viron väkilukua viime vuonna, mutta syntyvyys laskee edelleen

Koronaviruksen vaikutukset näkyivät Virossa kuolleisuusaaltoina keväällä maalis-huhtikuussa ja loppuvuodesta marras-joulukuussa. Myös kuolemantapausten määrä kasvoi edellisvuodesta. Vuonna 2020 Virossa rekisteröitiin 15 721 kuolemantapausta, mikä on 335 tapausta enemmän kuin vuonna 2019.