T24: Tallinnan tv-torni avaa legendaariset rappusensa yleisölle – Kuntoaan voi testata nousemalla 920 askelmaa!

Thea Ekholm

Tallinnan 314 metrin korkuisessa tv-tornissa on vuodesta 2011 lähtien järjestetty suosittu porrasjuoksutapahtuma, jossa sekä ammattilaiset että amatöörit ovat saaneet testata kuntoaan juoksemalla tornin 920 askelmaa ylös 170 metrin korkeuteen.

Nopeimmat juoksijat ovat vuosien saatossa kivunneet portaita tv-tornin 21. kerrokseen alle viidessä minuutissa. Nyt kuka tahansa voi testata kuntoaan tv-tornin portaissa oppaan johdolla.

Kävely tornin huipulle kestää ihmisen kunnon mukaan 15-25 minuuttia. Tauko on luvassa tornin 13. kerroksessa, jossa opas kertoo kiinnostavia tarinoita tv-tornin historiasta. Jos oma kunto pettää, voi matkaa jatkaa sieltä tornin huipulle hissillä.

Opastetulle kävelykierrokselle voi koronarajoitusten takia osallistua enintään 10 hengen ryhmissä. Porraskävelyitä järjestetään tv-tornissa ainakin 13., 19. ja 27. helmikuuta. Kierroksen hinta on 20 euroa per henkilö.

Vuoden 2021 virallinen porrasjuoksutapahtuma on luvassa Tallinnassa taas 28. maaliskuuta. Sen järjestäjinä toimivat Tallinnan tv-torni sekä Maailman suurten tornien liitto (WFGT). Tapahtuma on osa kansainvälistä porrasjuoksun kilpasarjaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut