T24: Tallinkin matkustajamäärä laski tammikuussa yli 80 prosenttia viime vuoteen verrattuna

Thea Ekholm

Tammikuussa 2021 Tallink-konserni kuljetti yhteensä 121 116 matkustajaa, mikä on 80,4 prosenttia vähemmän kuin tammikuussa 2020.

Myös rahtiyksiköiden määrä väheni 8,4 prosenttia ollen 27 283 yksikköä. Lisäksi kuljetettujen henkilöautojen määrä laski 48,7 prosenttia ollen 37 453 kappaletta.

Tallink-konsernin matkustajamäärä väheni eniten Viron ja Ruotsin välisellä reitillä (-94,8 %) ja toiseksi eniten Ruotsin ja Suomen välisellä reitillä (-86,5 %). Viron ja Suomen välisellä reitillä matkustajamäärä laski viime vuoteen verrattuna 71,6 prosenttia.

Tallink-konserni lopetti 1. tammikuuta alkaen toistaiseksi Victoria I -aluksen liikennöinnin Latvian Riian ja Ruotsin Tukholman välillä, joten kyseisellä reitillä ei ole ollut ollenkaan matkustajia tammikuussa 2021.

Eri maiden koronaviruksen leviämisen estämiseksi asettamat matkustusrajoitukset ovat pääsyy matkustajamäärien romahdukseen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut