Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Suosittu virolaiskirjailija Indrek Hargla julkaisi jo seitsemännen keskiaikaisesta Tallinnasta kertovan dekkarin

Indrek Hargla on virolainen tieteis-, fantasia- ja dekkarikirjailija, joka on julkaissut kotimassaan jo yli 20 romaania. Suomessa hän on tullut tunnetuksi apteekkari Melchiorin seikkailuista keskiaikaisessa Tallinnassa kertovasta kirjasarjastaan.

Kirjasarjan uusin, seitsemäs osa Apteekkari Melchior ja Pilatuksen evankeliumi ilmestyi suomeksi käännettynä ja Into kustannuksen julkaisemana helmikuussa 2021.

Uudessa kirjassa eletään vuotta 1433 ja apteekkari Melchiorilta pyydetään apua syyttömän miehen pelastamiseksi teloitukselta sekä kahden aatelissuvun verikoston kierteen katkaisemiseksi. Rikosta selvittäessään apteekkari ajautuu keskelle ritarikuntien keskinäisiä riitoja, joissa kilpaillaan koko maailman herruudesta.

Harglan aatelisten, munkkien ja konnien Tallinnaan sijoittuvat kirjat vievät lukijansa keskiajan pimeälle puolelle ja yhdistelevät taitavasti rikoskertomuksia ja historiaa. Suosittu kirjailija onkin saanut Virossa useita kirjallisuuspalkintoja. Lisäksi Suomen Dekkariseura on myöntänyt hänelle ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan.

Apteekkari Melchiorista kertovan kirjasarjan teoksia on suomen lisäksi käännetty myös englanniksi, ranskaksi, saksaksi, unkariksi ja latviaksi.

Kuuleman mukaan monet Harglan suomalaisfanit saapuvat Tallinnaan fiilistelemään kirjojen tapahtumapaikkoja. Heitä saattaa nähdä esimerkiksi vanhan kaupungin dominikaaniluostarissa dekkari kainalossa tutustumassa kirjassa mainittuihin paikkoihin.

Kesällä ja syksyllä 2020 Tallinnan Vanhassakaupungissa kuvattiin apteekkari Melchior -elokuvatrilogiaa, jonka juoni on koottu kaikista seitsemästä kirjasta. Elokuvien ohjauksesta vastaa Elmo Nügane.

Elokuvissa apteekkarin roolissa on Märten Metsaviir ja muita pääosissa näyttelevät Alo Kõrve ja Maarja Johanna Mägi. Tallinnan lisäksi elokuvia kuvattiin viime vuoden puolella Narvassa, Purtsessa, Saarenmaalla ja Latviassa.

Tämänhetkisten tietojen mukaan ensimmäinen Apteekkari Melchior -elokuva saapuu elokuvateattereihin syksyllä 2021 ja trilogian kaksi muuta osaa vuonna 2022.