T24 | Koronavirus koetteli Viron matkailualaa viime vuonna - Maa menetti miljardi euroa matkailutuloja

Viron keskuspankin tuoreet tilastot kertovat siitä, kuinka rajusti koronaviruksen romahdus koetteli maan matkailualaa vuonna 2020.

Erilaiset matkustusrajoitukset estivät matkailijoiden pääsyn Viroon, jonka seurauksena ulkomaiset turistit käyttivät maassa viime vuonna miljardi euroa vähemmän rahaa kuin vuonna 2019.

Virossa vieraili keskuspankin tilastojen mukaan viime vuonna yli 1,7 miljoonaa kansainvälistä turistia, mikä on 72 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019. Suurin osa matkailijoista tuli muista EU-maista, mutta heidän matkojensa määrä oli vain kolmasosa edellisenä vuonna tehdyistä matkoista. EU:n ulkopuolelta tulevien matkailijoiden tekemien matkojen osuus oli viime vuonna vain 19 prosenttia.

Vuonna 2020 ulkomaiset turistit käyttivät Virossa 410 miljoonaa euroa, mikä on miljardi euroa vähemmän kuin vuonna 2019.

Joka toinen Virossa viime vuonna vierailleista turisteista tuli Suomesta, mutta silti suomalaisten matkailijoiden määrä laski 63 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna. Latvialaisten ja liettualaisten turistien määrä tippui 50 prosenttia.

Viroon tehtävien yhden päivän vierailujen määrä väheni viime vuonna 2 miljoonalla ja muodosti 40 prosentin osuuden kaikista Viroon tehdyistä matkoista. Usean päivän vierailuja oli puolestaan 70 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019. Toisaalta keskimääräinen oleskeluaika nousi neljään vuorokauteen.

Korona vaikeutti tietenkin myös virolaisten matkoja ulkomaille, niinpä heidän muihin EU-maihin tekemien matkojen määrä laski viime vuonna 60 prosenttia. Joka neljäs matka niistä suuntautui Suomeen, mutta silti sinne tehtyjen matkojen määrä tippui 50 prosentilla vuoteen 2019 verrattuna. Myös Latviaan tehtiin 37 prosenttia vähemmän matkoja viime vuonna.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut