T24: Tallinnassa juhlitaan perjantaina kiinalaista uutta vuotta – Ohjelmaa on luvassa sekä Vapaudenaukiolla että laululavalla

Vuosi 2021 on kiinalaisen horoskoopin mukaan härän vuosi. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Kiinalaisen uuden vuoden vietto on muodostunut jo jonkinlaiseksi perinteeksi Tallinnassa. Tänä vuonna sitä vietetään perjantaina 12. helmikuuta, kun rotan vuosi vaihtuu härän vuodeksi.

Luvassa on ainakin tanssi-, rumpu- ja valoesityksiä sekä tuliveistoksia, itämaisten taistelulajien esittelyjä sekä perinteinen ilotulitus. Tänä vuonna luvassa on myös suora videolähetys Kiinasta.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtajan Vadim Belobrovtsevin mukaan kiinalaisen uuden vuoden vietosta on tullut suosittu tapahtuma tallinnalaisten keskuudessa.

– Koronavirustilanteen vuoksi Kiinan kuuluisimmat taiteilijat eivät tänä vuonna voi saapua Pekingistä Tallinnaan, mutta voimme nauttia heidän virtuaalisesta esityksestään Vapaudenaukiolle pystytettävältä suurelta näytöltä, Vadim Belobrovtsev kertoo kaupungin lehdistötiedotteessa.

Tänä vuonna ohjelmaa on luvassa myös Tallinnan laululavalla.

– Olemme yrittäneet koota monipuolisen ohjelman, josta voi nauttia sekä Vapaudenaukiolla että laululavalla itselleen sopivana ajankohtana. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään koronaviruksen takia vain ulkona ja turvavälejä noudattaen, Belobrovtsev painottaa.

Vapaudenaukiolla on luvassa perinteisiä kiinalaisia leijona- ja lohikäärmetansseja. Laululavalla voi nähdä tulitaiteilijoiden esityksiä, tuliveistoksia, kung fu- ja tai chi -esityksiä sekä illan lopuksi klo 18.00 alkavan ilotulituksen.

Kaikki kiinalaiseen uutteen vuoteen liittyvä ulkoilmatapahtumat Tallinnassa ovat yleisölle ilmaisia. Ohjelma alkaa Vapaudenaukiolla klo 13.00 ja laululavalla klo 16.00.

Tallinnan kaupunki on järjestänyt kiinalaisen uuden vuoden juhlat vuodesta 2009 lähtien.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut