T24 | Tallinnan Olümpia-hotellin naapuriin rakennetaan uusi bisnes- ja asuinkortteli – 100 miljoonan euron arvoisen rakennushankkeen pitäisi valmistua vuonna 2024

Kiinteistökehittäjä AS Kapitel ja rakennusyhtiö Merko Ehitus Eesti ovat tehneet sopimuksen rakennustöistä, jotka liittyvät uuteen Liivalaian bisnes- ja asuinkortteliin. Kolmen toisiinsa kytkeytyvän rakennuksen, joista yksi on Viron korkein toimistorakennus, muodostaman korttelin pitäisi valmistua vuoden 2024 puoliväliin mennessä. Asiasta uutisoi Viron yleisradio.

Uusi bisnes- ja asuinkortteli nousee vastapäätä Tallinnan Radisson Blu Hotel Olümpiaa, Liivalaia- ja Juhkentalin-katujen risteykseen. Investoinnin arvo on noin 100 miljoonaa euroa.

Mittavan hankkeen kokonaispinta-ala on 77 000 neliömetriä, joka sisältää 36 000 neliömetriä vuokrattavia tiloja. Tämänhetkisten tietojen mukaan yhdeksänkerroksisen asuinrakennuksen pitäisi valmistua tammikuussa 2024, 15-kerroksisen toimistorakennuksen toukokuussa 2024 ja 28-kerroksisen toimistorakennuksen elokuussa 2024.

Asuntojen ja toimistotilojen lisäksi korttelissa on noin 5 000 neliömetriä tiloja ravintoloille ja erilaisille palveluille. Tiloihin on tulossa muun muassa ravintola, kahvila, uima-allas, liikuntakeskus, pieni spa, hyvinvointi- ja kauneuspalveluita sekä konferenssi- ja tapahtumatila. Korttelin alle rakennetaan kaksikerroksinen maanalainen pysäköintihalli, jonne tulee myös Viron suurin polkupyörien sisäpysäköintihalli. Autoille on 470 pysäköintipaikkaa.

Lisäksi AS Kapitel rakentaa rakennusten edustalle aukion, viheralueen sekä yleisen puiston Veski-kadun varteen.

Rakennusyhtiö Merko Ehitus Eestin yleisen rakennusosaston johtajan Marek Hergaukin mukaan kyseessä on yksi Viron kunnianhimoisimmista rakennushankkeista.

– Hankkeella on tiukka aikataulu ja haasteita tuo vaatimus työskennellä vilkkaan keskustaliikenteen keskellä, Hergauk toteaa.

Liivalaia-korttelin on suunnitellut Martin Aunin ja tilojen sisutuksesta vastaa kansainvälisen kilpailun voittanut arkkitehtitoimisto Arhitekt11.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut