T24: Virossa koronatartuntojen määrä on lähtenyt taas kasvuun – Terveysvirasto suosittelee viettämään tulevat juhlapyhät ja lasten hiihtolomat kotioloissa

Thea Ekholm

Viron terveysviraston maanantaina 15. helmikuuta julkaisemien tilastojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 412 uutta koronavirustartuntaa. Viikonlopun aikana tartuntoja diagnosoitiin reilusti enemmän, lauantaina 760 kappaletta ja sunnuntaina 667 kappaletta.

Uusista tartunnoista 228 kappaletta löydettiin Harjumaan maakunnan alueelta ja niistä 166 Tallinnasta. Lisäksi uusia tartuntoja löydettiin Itä-Virumaalta 52, Tarton maakunnasta 33 ja Pärnun maakunnasta 33 kappaletta.

Maanantaiaamuna Virossa oli koronan takia sairaalahoidossa 492 ihmistä, joista tehohoidossa oli 35 henkilöä. Sunnuntaiaamun jälkeen on kirjattu lisäksi kuusi uutta koronaviruksen liittyvää kuolemantapausta. Virossa on maaliskuun 2020 jälkeen kuollut koronan seurauksena 501 ihmistä.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Virossa on 626,2 tapausta 100 000 asukasten kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Viron terveysvirasto on kehottanut kaikkia virolaisia viettämään lähestyvät lasten hiihtolomat ja pyhäpäivät, kuten laskiaistiistain ja Viron itsenäisyyspäivän, kotioloissa ja välttämään julkisia kokoontumisia.

Terveysviraston pääjohtaja Üllar Lanno sanoi Viron yleisradiolle antamassaan haastattelussa, että epidemiologinen tilanne on Virossa nyt niin vakava, että kaikki kokoontumiset on tarpeellista peruuttaa, ja jopa laskiaismäkeen pitää mennä vain itsekseen.

Lisäksi Viron terveysviraston varapääjohtajan Mari-Anne Härman mukaan helmikuun lopussa olevat lasten hiihtolomat kannattaa viettää Virossa, sillä aikaisempien koululomien aikana koronaviruksen leviäminen on lisääntynyt huomattavasti, kun ihmiset eivät ole noudattaneet rajoituksia.

– Suosittelemme olemaan matkustamatta ulkomaille, pysymään poissa ruuhkaisista paikoista ja käyttämään suojamaskia. Viron itsenäisyyspäivän juhlintaakin tulisi seurata vain verkossa. Vaikka virolaiset ovat mahtava laulava kansa, on tänä vuonna kuorolaulu ja konsertit korvattava jollain turvallisemmalla tavalla juhlia, Mari-Anne Härma sanoo.

Koronavirusrokotteen on Virossa tähän mennessä saanut 46 154 ihmistä, joista 22 343 henkilöä on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut