T24 | Tallinnan laululavalle rakennetaan uusi vierailijakeskus – Se esittelee laulujuhlien historiaa ja Viron itsenäistymisen tarinaa

Kesän 2021 loppuun mennessä Tallinnan laululavalle pitäisi valmistua uusi vierailukeskus, jonka tarkoituksena on esitellä Tallinnan laulujuhlien historiaa ja Viron itsenäistymisen ainutlaatuista tarinaa.

Tallinna Lauluväljak -säätiö on käynnistänyt vierailukeskuksen rakentamisesta julkisen hankkeen, jonka tarjouksia odotetaan maaliskuun puoliväliin mennessä. Vierailijakeskuksen perustamisen arvioidut kokonaiskustannukset ovat 285 000 euroa.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta Viron itsenäistymisestä. Tallinnan kaupunginjohtajan Mihhail Kõlvartin mukaan uusi vierailukeskus tarjoaa mahdollisuuden muistaa kaikki tuon ajan tärkeät tapahtumat.

– Laulujuhlien perinne on osa virolaisten kulttuuria, historiaa ja kansallista identiteettiä. Laululava on laulujuhlien symboli, joka on todistanut lähihistoriamme käännekohtia, Kõlvart sanoo kaupungin lehdistötiedotteessa.

Tallinnassa on jo pitkään keskusteltu siitä, miten laululavan tulisi välittää tietoa siellä tapahtuneista historiallisista ja merkittävistä tapahtumista uusille sukupolville ja vierailijoille. Uusi vierailukeskus antaa siihen nyt hyvän mahdollisuuden.

Vierailijakeskuksen konseptia ovat olleet luomassa näyttelyitä suunnitteleva ja toteuttava Motor Agency sekä KOKO arkkitehdit. Keskuksen pitäisi valmistua kesän 2021 loppuun mennessä.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut