T24: Tallinnan satama avasi uuden pysäköintitalon D-terminaalin naapurissa

Thea Ekholm

Tallinnan satama on avannut uuden, monikerroksisen pysäköintitalon D-terminaalin naapurissa. Pysäköintitalossa on yksi maanalainen ja neljä maanpäällistä kerrosta.

Matkustajat pääsevät helposti sisäkautta kulkemaan suoraan pysäköintitalosta D-terminaaliin ja takaisin. Pysäköintitalo on avoinna niin laivamatkustajille kuin satama-alueella sijaitsevien hotellien ja yritysten asiakkaillekin. Vuorokauden pysäköinti (24h) maksaa pysäköintitalossa 6 euroa.

Tallinnan sataman kiinteistöliiketoiminnan johtajan Piret Ütsin mukaan tavoitteena on luoda Tallinnan matkustajasataman alueesta houkutteleva kaupunkiympäristö.

– Uusi monikerroksinen pysäköintitalo parantaa laivamatkustajien käyttökokemusta ja vähentää pysäköintialueiden määrää satama-alueella. Seuraavaksi uudistamme D-terminaalin edessä olevan alueen ja muutamme sen kiinnostavaksi ja houkuttelevaksi julkiseksi tilaksi, jossa viihtyvät sekä tallinnalaiset että Virossa vierailevat matkailijat, Piret Üts kertoo sataman lehdistötiedotteessa.

Uuden pysäköintitalon on suunnitellut arkkitehtitoimisto R-Konsult OÜ ja sitä operoi Europark Estonia OÜ. Pysäköintitalossa on 385 pysäköintipaikkaa ja 20 sähköautojen latauspistettä. Pysäköintitalo rakennettiin Twin Port 2 -hankkeen puitteissa EU-rahoituksella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut