T24 | Tallinnan lentokentällä otettiin kiinni matkustajia, joilla oli mukanaan väärennetty koronatestitodistus

Viron poliisi- ja rajavartiolaitos on aloittanut rikosoikeudellisen menettelyn viittä ihmistä kohtaan, jotka esittivät väärennetyt koronatestitodistukset Tallinnan lentokentällä. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Rikosoikeudellisen menettelyn aloittamisen perusteena on väärennetyn asiakirjan käyttö, josta voidaan Virossa määrätä sakko tai jopa kolmen vuoden vankeustuomio.

Matkailijoiden esittämät koronatestitodistukset oli mukamas saatu yksityiseltä diagnostisia palveluita, kuten koronatestausta, tarjoavalta Synlab-yritykseltä.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen tiedottajan Kristjan Lukkin mukaan yritys tarkisti todistuksissa olleet varmenteet tietokannastaan ja huomasi ne väärennöksiksi.

Sekä Synlabin että Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen edustajat vierailivat Tallinnan lentokentällä tekemässä tarkistuksia matkailijoiden asiakirjoihin.

Lentokentällä tarkistettiin noin 500 ihmistä ja väärennettyjä asiakirjoja löytyi viisi. Samanlaisia tarkastuksia on suunnitteilla Tallinnan lentokentälle myös tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä monet maat vaativat maahan saapuvia matkustajia esittämään enintään 72 tuntia vanhan negatiivisen koronatestin. Asiakirjat tarkastetaan yleensä ennen lennolle pääsyä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut