Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Laivayhtiöt aloittavat negatiivisten koronatestien tarkistamisen Tallinna-Helsinki-reitillä ensi viikolla

Tiistaina 23. helmikuuta alkavien tarkistusten syynä ovat THL:n päivittämät uudet matkustusohjeet.

Tällä viikolla julkaistun tiedotteen mukaan THL suosittelee vahvasti, että kaikki henkilömatkustajia kuljettavat kuljetusyhtiöt ja varustamot, reitistä ja kuljetusmuodosta riippumatta, edellyttävät, että kaikilla Suomen ulkopuolelta Suomeen tulevilla yli 12-vuotiailla matkustajilla on liikennevälineeseen noustessaan negatiivinen koronatestitodistus. Suositus koskee myös Suomeen palaavia Suomen kansalaisia.

Näin ollen kaikki Tallinna-Helsinki-reitillä liikennöivät laivayhtiöt eli Eckerö Line, Tallink Silja ja Viking Line edellyttävät Suomeen saapuvilta matkustajilta, mukaan lukien Suomeen palaavat Suomen kansalaiset ja maassa vakituisesti asuvat, negatiivista koronatestitulosta 23. helmikuuta alkaen.

Linjauksen on tehnyt Suomen varustamot -yhdistys ja se koskee kaikkia Suomessa operoivia varustamoja. Vaatimus on voimassa toistaiseksi.

Matkustajilla pitää olla laivaan noustessa joko korkeintaan 72 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos tai lääkärintodistus viimeisen kuuden kuukauden aikana sairastetusta koronaviruksesta. Todistusta ei edellytetä risteilymatkustajilta, jotka eivät ole käyneet maissa toisessa maassa.

Todistus pitää näyttää ennen laivaan nousua Tallinnan terminaalissa ja Suomeen maahan tullessa terminaalissa oleville terveysviranomaisille.

Käytännössä matkustajien koronatestituloksen tarkastaminen kuuluisi viranomaisten tehtäviin, mutta laivayhtiöt ovat suostuneet ottamaan tehtävän vastaan, koska toivovat sen auttavan matkustajaliikenteen lisäämisessä ja työmatkaliikenteen avaamisessa.

– Valmistelemme parhaillaan THL:n uuden suosituksen käyttöönottoa ja teemme kaikkemme auttaaksemme ja tukeaksemme Suomen viranomaisia koronaviruksen leviämisen estämisessä. Toivomme, että näiden lisätoimien toteuttamisella voitaisiin helpottaa myös matkustusrajoituksia maidemme välillä, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo yhtiönlehdistötiedotteessa.