T24 | Virossa astuvat voimaan uudet koronarajoitukset – Koko maan kattava alkoholin öinen myyntikielto jatkuu maaliskuun loppuun

Viron hallituksen viime viikolla tekemän päätöksen mukaan uudet, tiukemmat koronarajoitukset astuvat voimaan maanantaina 22. helmikuuta. Uudet rajoitukset ovat voimassa seuraavat kaksi viikkoa.

Ravintolat saavat olla avoinna uusienkin rajoitusten aikana, mutta niiden täyttöaste saa olla vain 50 prosenttia asiakkaiden enimmäismäärästä. Yhdessä seurueessa saa olla enintään kuusi henkilöä ja seurueiden välillä pitää olla vähintään kahden metrin etäisyys. Ravintoloiden ja baarien on suljettava ovensa klo 21.00.

Sisätiloissa järjestettävissä tapahtumissa pitää noudattaa myös 50 prosentin täyttöastetta ja tapahtumiin saa osallistua enintään 200 henkilöä. Lisäksi tapahtumissa on käytettävä maskia ja huolehdittava vähintään kahden metrin turvaväleistä.

Uimahallit, vesipuistot ja kylpylät joutuvat sulkemaan ovensa kahdeksi viikoksi. Lisäksi ryhmissä tapahtuvat urheiluharrastukset on kielletty sekä aikuisilta että lapsilta seuraavien kahden viikon ajan.

Viron hallitus kehottaa olemaan matkustamatta sekä ulkomaille että Viron sisällä mihinkään. Lisäksi kaikkien, joiden on mahdollista tehdä etätöitä kotona, kannustetaan tekemään niin.

Virossa on parhaillaan käynnissä koululaisten hiihtolomaviikko. Sen jälkeen kaikki oppilaat viidennestä luokasta ylöspäin siirtyvät etäopetukseen maaliskuun alussa kouluun palatessaan. Etäopetus kestää tämänhetkisten tietojen mukaan viikon.

Lisäksi Viron hallitus jatkoi koko maan kattavaa alkoholin öitä myyntikielto maaliskuun loppuun saakka. Kiellon myötä alkoholinmyynti on kielletty kaikissa ravintoloissa, baareissa, yökerhoissa ja viihdekeskuksissa klo 22.00-10.00.

Hallitus aikoo myös tehostaa uusien rajoitusten noudattamisen valvontaa ravintoloissa sekä maskinkäytön valvontaa julkisessa liikenteessä.

Virossa koronan ilmaantuvuusluku on 763,07

Viron terveysviraston maanantaina 22. helmikuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 829 uutta koronavirustartuntaa. Niistä 471 rekisteröitiin Harjumaan maakunnassa, missä Tallinnakin sijaitsee.

Viron uusi koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 763,07 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Maanantaiaamuna Virossa oli sairaalahoidossa 525 henkilöä, joista 41 tarvitsi tehohoitoa ja joista 26 oli hengityskoneessa. Viimeisen vuorokauden aikana rekisteröitiin myös viisi uutta koronasta johtuvaa kuolemantapausta. Yhteensä Virossa on koronaan kuollut nyt 540 ihmistä.

Koronarokotteen on Virossa saanut nyt 62 415 ihmistä, joista 26 053 on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut