Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Sosiaalisessa mediassa leviävät laittomat kyytienvälityspalvelut aiheuttavat ongelmia Virossa

Perinteiset taksifirmat ja kyydinvälitys-sovellukset, kuten Bolt, ovat saaneet Virossa rinnalleen uuden kilpailijan: somekanavissa leviävät laittomat kyytienvälityspalvelut. Asiasta uutisoi Viron yleisradio.

Esimerkiksi Tartossa Facebook-ryhmä "Kained autojuhid Tartus ja Tartumaal” eli Tarton ja Tarton maakunnan raittiit kuljettajat on kerännyt jo 13 000 jäsentä.

Käytännössä ryhmä on markkinapaikka itsenäisiksi julistautuneille taksinkuljettajille, joiden hinnoittelu on laitonta ja jotka joissain tapauksissa myyvät myös alkoholia ja muita tuotteita. Tarton lisäksi muissakin maakunnissa on samanlaisia ryhmiä, joissa on enemmän tai vähemmän jäseniä.

Tarttolaiset taksikuskit ovat huolissaan laittomien kyytipalveluiden leviämisestä sosiaalisen median kanavissa, sillä ne vähentävät taksikuskien korona-aikana vähissä olevia töitä entisestään.

Tarton kaupunki toivoo asukkailtaan vastuullisuutta ja kannustaa heitä käyttämään virallisia takseja ja kyydinvälitys-sovelluksia.

Laittomien taksikyytien tarjoajien toimintaan on Tarton kaupungin edustajien mukaan hankala puuttua, koska heidän ajoneuvonsa eivät erotu normaalista liikenteestä mitenkään.