T24 | Viron koronatilanne pahenee – Uusia tartuntoja diagnosoidaan yli 1 000 päivässä

Koronapandemia leviää Virossa nyt ennenäkemättömällä vauhdilla ja ikäviä tartuntaennätyksiä rikotaan päivittäin. Virossa on maan terveysviraston julkaisemien tietojen mukaan todettu päivittäin yli 1 000 uutta koronatartuntaa viimeisen kahdeksan päivän ajan.

Tuorein ennätys tartuntojen määrässä tehtiin lauantaina 27.helmikuuta, jolloin yhden vuorokauden aikana diagnosoitiin 1 570 uutta tartuntaa. Viime viikolla ylitettiin myös ensimmäisen kerran 6 000 viikkotartunnan raja. Uusia koronaviruksesta johtuvia kuolemantapauksia rekisteröitiin viikossa ennätykselliset 58 kappaletta.

Viron terveysviraston keskiviikkona 3. maaliskuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 1 467 uutta koronavirustartuntaa. Tehdyistä koronatesteistä 17,7 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi.

Eniten uusia tautitapauksia 813 kappaletta löytyi Harjumaan maakunnan alueelta ja niistä 603 kappaletta löytyi Tallinnasta. Uusi koronatartuntoja löytyi myös Itä-Virumaalta 178 kappaletta, Tarton maakunnasta 97 ja Saarenmaalta 72 kappaletta.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Virossa 1121,5 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Keskiviikkoaamuna sairaalahoidossa oli koronaviruksen takia Virossa 555 potilasta, joista 48 tarvitsi tehohoitoa ja 25 oli hengityskoneessa.

Lisäksi viimeisen vuorokauden aikana kymmenen koronavirustartunnan saanutta ihmistä kuoli. Virossa on kuollut koronavirukseen maaliskuun 2020 jälkeen yhteensä 615 ihmistä.

Koronarokotteen on Virossa saanut nyt 84 179 ihmistä, joista 37 369 ihmistä on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut