T24: Bekkerin rahtisataman varalle Tallinnassa on suuria suunnitelmia – Alueelle suunnitellaan uutta oopperataloa

Arkkitehtitoimisto Kadarik Tüürin vision mukaan Bekkerin rahtisataman alue voi tulevaisuudessa näyttää tältä. Kadarik Tüür Arhitektid

Thea Ekholm

Vaikeista korona-ajoista huolimatta Tallinnassa katsotaan sitkeästi tulevaisuuteen ja suunnitellaan uusia kehityshankkeita.

Vastikään virolainen liikemies Endel Siff esitteli Tallinnan kaupunginhallitukselle visiotaan omistamansa Bekkerin rahtisataman tulevaisuudesta. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Endel Siffillä on suuria suunnitelmia Tallinnassa, Koplin niemimaalla sijaitsevan 26 hehtaarin kokoisen Bekkerin rahtisataman alueen uudistamiseksi. Suunnitelman visuaalinen toteutus on arkkitehtitoimisto Kadarik Tüürin käsialaa.

Arkkitehtitoimisto on ehdottanut satama-alueen muuttamista kaupunkitilaksi yhdistämällä paikallisia ominaisuuksia, kuten teollisuusperintöä ja rantaviivaa, nykyaikaiseen kaupunkirakentamiseen.

Alueelle on myös suunniteltu oopperataloa, josta Endel Siffin mukaan voisi tulla uusi koti Viron kansallisoopperalle. Siffin suunnitelmissa on rakentaa oopperatalo yksityisellä rahoituksella, niin ettei Viron valtion tarvitsisi siihen aluksi investoida mitään. Hankkeen kustannusarvio on 300 miljoonaa euroa.

Suunnitelmaan on suhtauduttu kriittisesti sen takia, että oopperatalon sijaitsisi kaukana keskustasta.

Lisäksi Bekkerin satama-alueelle on suunniteltu hotelleja, elokuvateattereita, ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Sataman nykyiselle laiturille on tarkoitus rakentaa kylpylä, jossa on puisto.

Arkkitehtitoimiston suunnitelmassa liikkuminen uudessa kaupunginosassa tapahtuu kävellen ja pyörällä. Tulevaisuudessa raitiovaunulinja yhdistäisi alueen Tallinnan keskustaan.

Jos Tallinnan kaupunginhallitus näyttää hankkeelle vihreää valoa, Siffin tarkoitus on aloittaa alueen yksityiskohtainen suunnittelu.

Tällä hetkellä Bekkerin satama toimii rahtisatamana, jossa tarjotaan lastaus- ja purkupalveluita irtotavaralle. Bekkerin sataman vieressä sijaitsee Meerusen satama-alue, jonka omistaa myös Endel Siff. Tallinnan kaupunginvaltuusto aloitti tämän 15,6 hehtaarin kokoisen alueen suunnittelun viime syksynä. Alueelle on tarkoitus rakentaa asuntoja, liikerakennuksia ja venesatama 200 alukselle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut