T24: Näin juhlitaan naistenpäivää Virossa!

Virossa naistenpäivän kukka-, suklaa-, kakku- tai kuohuviinilähetyksen voi koronavuonna hoitaa sujuvasti kuljetussovellusten, kuten Woltin tai Bolt Foodin välityksellä. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Maanantaina 8. maaliskuuta vietetään kansainvälistä naistenpäivää, jota on juhlittu ympäri maailmaa 1900-luvun alkupuolelta lähtien.

Naistenpäivä on Virossa juhlapäivä, jolloin kukkakauppojen jonot venyvät kadulle asti ja ravintolat järjestävät erikoisillallisia ja musiikkiesityksiä. Naistenpäivänä Virossa miesten oletetaan muistavan kukilla tai pienillä lahjoilla kaikkia läheisiä naisia niin kotona kuin työpaikallakin.

Tänä vuonna koronavirus on siirtänyt kukkaostokset verkkokauppoihin ja -palveluihin. Esimerkiksi Tallinnassa kukka-, kakku-, suklaa- ja kuohuviinilähetyksen voi hoitaa helposti joko Woltin tai Bolt Foodin kautta.

Kansainvälinen naistenpäivä tunnetaan ja sitä juhlitaan ympäri maailman. Monissa maissa se on virallinen juhlapäivä, jolla on yhtä vankka asema kuin äitienpäivällä.

Viroon naistenpäivä saapui neuvostoaikana ja vuonna 1965 se julistettiin jopa kansalliseksi vapaapäiväksi, kuten muissakin sosialistisissa maissa. Miesten oma juhlapäivä puolestaan oli helmikuun 23. päivä eli Puna-armeijan päivä.

Virossa naistenpäivään suhtaudutaan nykyään kaksijakoisesti, sillä se liittyy niin vahvasti neuvostoaikaan. Silloin naistenpäivä oli iso juhla, jota oli pakko juhlia. Miehet ostivat naisille kasapäin punaisia neilikoita, sillä muita kukkia ei ollut saatavilla.

Nykyään moni virolainen juhlii mieluummin äitienpäivää, jota pidetään enemmän virolaisena juhlana ja naistenpäivän vietto on keskittynyt enemmän työpaikoille, jossa miehet ostavat naiskollegoille kukkia tai järjestävät yllätyksiä.

Toki Viron venäjänkieliselle väestölle naistenpäivä on edelleen tärkeä juhla, jolloin muistetaan kaikkia läheisiä naisia.

Niinpä tänään Tallinnan kukkakauppojen ovet käyvät tiuhaa tahtia ja poliisi ohjaa liikennettä Tallinnan kuuluisimmalla kukkakadulla, kukkakioskien reunustamalla Viru-kadulla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut