T24: Viro kiristi koronarajoituksia viikonloppuna – Rajoituksista tietämättömät asiakkaat parveilivat suljettujen kauppojen ja kauppakeskusten pihoilla

Uusien koronarajoitusten myötä Viron ostoskeskukset ovat maaliskuun ajan viikonloppuisin kiinni. Visit Estonia

Thea Ekholm

Virossa kiristettiin koronarajoituksia uudestaan lauantaina 6. maaliskuuta. Hallitus päätti uusista rajoitustoimista maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Syynä on koronaviruksen nopea leviäminen Virossa.

Uudet rajoitukset ovat tämänhetkisten tietojen mukaan voimassa 28. maaliskuuta saakka.

– Olemme joutuneet tilanteeseen, jossa on mahdotonta vähentää koronavirustartuntojen määrää ilman lisärajoituksia, pääministeri Kaja Kallas sanoin Viron yleisradion haastattelussa.

Uusien rajoitusten myötä ravintoloiden ja kauppojen käyttöaste rajoitetaan 25 prosenttiin. Lisäksi ravintolat eivät saa olla avoinna viikonloppuisin ja arkisin niiden on suljettava klo 18. Take away -ruoan myynti on sallittua klo 18 jälkeenkin.

Viikonloppuisin saavat olla avoinna vain välttämättömät myymälät, kuten elintarvikeliikkeet, apteekit ja optikot. Muut kaupat ja myymälät sekä ostoskeskukset pysyvät viikonloppuisin kiinni. Lisäksi ulkomyyntipaikoilla, kuten toreilla, on huolehdittava asiakkaiden turvaväleistä.

Tieto lauantaina voimaan astuneista uusista koronarajoituksista ei ollut tavoittanut kaikkia virolaisia, sillä viikonloppuna ainakin Tallinnassa nähtiin kauppojen ja ostoskeskusten pihamailla hämmentyneitä asiakkaita.

Lisäksi hallitus neuvoo ihmisiä minimoimaan kaikki sosiaaliset kontaktinsa ja suosimaan etätöitä.

Käytännössä samanlaiset rajoitukset olivat Virossa voimassa myös keväällä 2020 ensimmäisen korona-aallon aikana. Silloin rajoitukset tosin koskivat vain kauppakeskuksia, nyt kaikkia kauppoja.

Viron terveysviraston maanantaina 8. maaliskuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 1 181 uutta koronavirustartuntaa ja rekisteröity 14 uutta kuolemantapausta.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Virossa on nyt 1,335 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana. Maanantaiaamuna sairaalahoidossa oli koronan takia 626 ihmistä.

Koronarokotteen on saanut 102 417 ihmistä, joista 43 975 on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut