T24 | Tallinnan satamassa otettiin viime viikolla kiinni ensimmäiset suomalaismatkustajat, joilla oli väärennetty koronatestitodistus

Maaliskuun ensimmäisellä viikolla Viron poliisi- ja rajavartiolaitos otti Tallinnan satamassa kiinni kaksi suomalaismatkustajaa, jotka olivat matkustaneet Suomesta Viroon väärennetyillä koronatestituloksilla. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Tallinnan sataman työntekijä huomasi koronatestiväärennökset tarkistuksessa ja luovutti matkustajat Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen haluttuun.

– Poliisi on aloittanut rikosoikeudellisen menettelyn heitä vastaan, Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen pohjoisen prefektuurin ennaltaehkäisevien menettelytapojen päällikkö Jelena Mirošnitšenko kertoi.

Lue myös: Tallinnan lentokentällä on otettu kiinni ensimmäiset väärennettyjä koronatestitodistuksia esittäneet henkilöt

Mirošnitšenkon mukaan väärennettyjä koronatestitodistuksia ei ole enää maaliskuun aikana löytynyt Tallinnan lentokentältä. Vielä helmikuussa niitä löytyi lentokentältä useita.

– Kaikista näistä tapauksista on aloitettu rikosoikeudellinen menettely. Poliisi on käynyt erikoiskoulutuksen väärennettyjen testivarmenteiden tunnistamiseksi. Niiden löytäminen ei vaadi paljon aikaa, Mirošnitšenko sanoi.

Virossa asiakirjojen väärentämisestä voi saada sakkoja tai jopa vuoden vankeutta. Väärennettyjen asiakirjojen käyttö puolestaan voi johtaa sakkoihin tai jopa kolmen vuoden vankeusrangaistukseen.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut