Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Sairaalapaikat uhkaavat loppuvat Virossa – Loppuviikosta sairaalahoidossa arvioidaan olevan jo 1 000 koronapotilasta

Nopeasti levinneet koronavirusmuunnokset ovat täyttäneet sairaalat Virossa. Arvioiden mukaan kuluvan viikon lopussa sairaalahoidossa on jo 1 000 koronapotilasta, mikä johtaa myös vakavaan henkilöstöpulaan. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Viron terveys- ja työministeri Tanel Kiikin mukaan Viron sairaaloissa on 4 750 vuodehoitopaikkaa, joita käytetään myös syöpäpotilaille ja kiireellistä hoitoa vaativille potilaille. Koronapotilaiden käyttöön voidaan varata enintään 1 000 vuodepaikkaa. Keskiviikkona Virossa oli sairaalahoidossa 640 koronapotilasta.

Myös ambulanssihenkilöstö on tämänhetkisessä koronakriisissä kovilla erityisesti Tallinnassa, jossa on viime päivien aikana soitettu ambulanssi keskimäärin kerran 20 minuutissa.

Viron terveysviraston kriisiosaston johtaja Urmas Sule arvioi, että perjantaihin mennessä sairaaloissa on hoidossa jo yli 950 koronapotilasta. Tämä on suuri haaste sairaaloille, joiden henkilökuntaresurssit ovat jo nyt tiukoilla.

– Neuvottelemme parhaillaan Tarton yliopiston sekä terveydenhuollon korkeakoulujen kanssa, jotta niiden opiskelijat voisivat auttaa sairaaloita tässä tilanteessa. Kriittisin asia tällä hetkellä on henkilöstön määrä, Sule sanoo.

Samaan aikaan Viron terveysviraston kriisiyksikkö valmistautuu julistamaan Viroon ensimmäistä kertaa koskaan korkeimman eli kolmannen tason hätätilan. Se julistetaan silloin, kun potilaiden määrä sairaaloissa saavuttaa 1 500 rajan.

Jos Virossa joudutaan ilmoittamaan kolmannen tason hätätilasta, tämä tarkoittaisi sitä, että kaikki suunnitellut hoitotoimenpiteet sairaaloissa keskeytettäisi ja ne tarjoaisivat ainoastaan hätäapua.