Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viro tukee matkailusektoria uudella 8,5 miljoonan euron tukipaketilla

Edelleen jatkuvat ja maailmanlaajuisesta koronapandemiasta johtuvat matkustusrajoitukset kurittavat matkailualaa kaikkialla.

Viron tilastokeskuksen mukaan maassa yöpyneiden ulkomaisten turistien määrä tippui tammikuussa hurjat 92 prosenttia vuoden 2020 tammikuuhun verrattuna.

Myös kotimaan matkailijoiden määrä Virossa väheni tammikuussa 9 prosenttia viime vuoteen verrattuna, vaikkakin joillain pienillä paikkakunnilla, kuten Järvassa ja Viljandissa, nähtiin myös yöpymisten määrä kasvua. Tämä johtui siitä, että korona aiheuttamien matkustusrajoitusten takia moni virolainen lomaili ja matkaili kotimaassa.

Vaikean tilanteen takia Viron hallitus on päättänyt antaa uuden 8,5 miljoonan euron kriisitukipaketin matkailualalle. Tuki odottaa vielä Euroopan komission hyväksyntää. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Tuen tärkein kohderyhmä ovat hotellit ja muut majoitusyritykset, matkatoimistot, Tallinnan Vanhankaupungin ravintolat, kahvilat ja baarit sekä käsitöiden ja matkamuistojen valmistajat, joiden pääasiallinen asiakaskunta koostuu turisteista.

Viron edellinen hallitus tuki matkailualaa 25 miljoonan euron arvoisella tukipaketilla keväällä 2020 maaliskuun puolivälistä toukokuun puoliväliin kestäneen poikkeustilan aikana.

Viron yrittäjyysministerin Andres Suttin mukaan kriisituen kohderyhmää on laajennettu niin, että myös voittoa tavoittelemattomat yhdistykset, säätiöt ja itsenäiset ammatinharjoittajat voivat hakea sitä. Myös tukikelpoisuuden ehtoja on lievennetty. Tuki kanavoidaan yrityksillä pääasiassa Enterprise Estonia kautta.

Enterprise Estonia avaa kriisituen haettavaksi heti, kun siihen on saatu lupa Euroopan komissiolta. Tämä tapahtuu todennäköisesti maaliskuun lopulla.