Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Kalarannan kävelykatu Tallinnassa kunnostetaan entistä ehommaksi

Tallinnan kaupunki on ilmoittanut aloittaneensa Beetapromenadi-nimellä tunnetun kävelykadun kunnostustyöt. Tämä merenrantareitti kulkee Tallinnan kalasatamasta Kalarannan, Patarein vankilan ja Lentosataman kautta Noblessnerin satama-alueelle saakka.

Kunnostustöiden aikana vuonna 2016 avattu kahden kilometrin pituinen kävelykatu korjataan ja lisäksi sen meren puoleinen rantavalli kunnostetaan. Myöhemmin keväällä, säiden lämmettyä myös kävelykadun päällyste uusitaan.

Beetapromenadi-kävelykadun kunnostustöiden ensimmäisen vaiheen pitäisi valmistua maaliskuun puoleen väliin mennessä. Myöhemmin keväällä, kuluvan vuoden toisella neljänneksellä uuden Kalaranna-korttelin rakentaja Pro Kapital aloittaa kävelykadun rakennustyöt osoitteessa Suur-Patarei 24 sijaitsevan kiinteistön kohdalla.

– Rannalle tulee pätkä uutta kävelykatua, joka johtaa osoitteesta Suur-Patarei 24 Tallinnan kalasatamaan, Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Kalle Klandorf kertoo lehdistötiedotteessa.

Tallinna haluaa profiloitua viihtyisänä merenrantakaupunkina, joten sen tavoitteena on nyt avata kaupungin rannat sekä paikallisille asukkaille että matkailijoille, jotka haluavat kävellä rannalla ja tutustua siellä sijaitseviin nähtävyyksiin.

– Tavoitteena on, että rantoja pitkin kävely olisi miellyttävää ja turvallista. Beetapromenadi-kävelykatu yhdistää Tallinnan kalasataman ja Noblessnerin satama-alueen ja sen varrella on monia kiinnostavia nähtävyyksiä. Kunnostettu kävelykatu yhdistää kulttuurikohteita ja tekee niistä helpommin tavoitettavia, Pohjois-Tallinnan kaupunginosan edustaja Peeter Järvelaid sanoo.

Kunnostustöiden kustannusarvio on 57 000 euroa.

Alun perin beetapromenadi oli pieni kinttupolku, joka kulki pitkin Pohjois-Tallinnan rantoja. Vuonna 2016 polku muutettiin maansiirto- ja päällystystöillä avaraksi jalkakäytäväksi ja reitti merkittiin B-kirjaimilla ja opasteilla.