T24: Virossa hallitus ja parlamentin jäsenet saavat koronarokotteen nopeutetulla aikataululla

Kuvituskuva Linda Varoma

Thea Ekholm

Viron hallitus teki torstaina päätöksen, jonka mukaan maan hallitus, Viron parlamentin Riigikogun jäsenet sekä muut perustuslaillisten instituutioiden johtajat saavat koronarokotteen nopeutetulla aikataululla lähiaikoina.

Päätöksen tarkoituksena on varmistaa sujuva hallinto maassa kriisiaikoina. Asiasta tiedotettiin tänään perjantaina Stenbockin talon, jossa sekä Viron hallitus että valtionkanslia pitävät majaansa, Facebook-sivulla.

AstraZenecan rokotetta tarjotaan hallituksen ja parlamentin jäsenten lisäksi Virossa muun muassa valtiosihteerille, oikeuskanslerille, korkeimman oikeuden presidentille ja Viron keskuspankin pääjohtajalle.

Viron terveys- ja työministeri Tanel Kiikin mukaan vielä ei tiedetä tarkkaan, milloin rokotukset tapahtuvat, mutta todennäköisesti maaliskuun aikana.

Virossa on perjantaihin 12. maaliskuuta mennessä saanut koronarokotteen 122 087 ihmistä, joista 50 691 on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut