T24: 40 historiallista kohdetta Tallinnan Vanhassakaupungissa on saanut uuden valaistuksen – Projektin suunnittelusta vastasi suomalaisyritys

Patkulin portaat on yksi projektin myötä Tallinnan Vanhassakaupungissa valaistuista kohteista. Vaata Vanalinna -projekti

Thea Ekholm

Unescon maailmanperintökohteenakin tunnetun Tallinnan Vanhankaupungin 40 historiallista nähtävyyttä, kuten Paksun Margareetan tykkitorni, Patkulin portaat, Kiek in de Kök -torni ja Pitkä Hermanni -puolustustorni, ovat saaneet uuden valaistuksen.

Valaistut kohteet löytyvät helposti ilmaisen karttasovelluksen avulla ja ääniopas puolestaan kertoo lisää kohteiden historiasta. Näin matkailija on helppo kiertää valaistuja nähtävyyksiä myös omatoimisesti.

Valaistusprojektin tarkoituksena on esitellä vanhan kaupungin keskiaikaista perintöä niin matkailijoille kuin paikallisille asukkaillekin, joille se tarjoaa mahdollisuuden löytää uudestaan yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista.

Valaistusprojektin aikana Tallinnan Vanhaankaupunkiin asennettiin lähes 600 LED-valaisinta, jotka takaavat lähes 20-kertaisen energiansäästön edeltäviin valaistusratkaisuihin verrattuna.

Hankkeen suunnittelusta vastasi suomalainen Lighting Design Collective Oy, joka voitti Tallinnan kaupungin järjestämän suunnittelukilpailun vuonna 2017.

Karttasovelluksen ja äänioppaan englannin kielellä voi ladata Vaata Vanalinn -verkkosivuilta.

Valittavana on useita eri reittejä ja sivustolla on myös nähtävissä ennen ja jälkeen kuvat kaikista valaistuista kohteista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut