Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinnan satama uskoo kansainvälisten risteilijöiden palaavan kaupunkiin jo ensi kesänä

Vaikka Virossa on tällä hetkellä yksi Euroopan pahimmista koronavirustilanteista, Tallinnan satamassa suhtaudutaan tulevaisuuteen positiivisesti ja uskotaan kansainvälisten risteilyalusten palaavan Viron pääkaupunkiin jo ensi kesänä. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Tallinnan sataman mukaan kansainväliset risteilyfirmat ovat tänä vuonna aiempaa optimistisempia ja uskovat, että matkailu voi vähitellen alkaa palautua Tallinnaan kuluvan vuoden toisella puoliskolla.

Jotkut risteilyfirmat ovat jo ottaneet yhteyttä Tallinnan satamaan neuvotellakseen erityisehdoista ja turvallisuustoimenpiteistä, jotka mahdollistaisivat risteilyliikenteen aloittamisen.

– Toivomme, että Itämeren risteilyt käynnistyvät uudelleen. Realistisempi aikataulu niille on kesän toinen puolisko, Tallinnan sataman viestintäpäällikkö Sirle Arro sanoo.

Se alkaako risteilyliikenne ja milloin on kiinni eri valtioiden infektiotasoista ja päätöksistä voivatko laivat kiinnittyä eri maiden satamiin ja millä ehdoilla matkustajat voivat tulla maihin.

Sirle Arron mukaan Tallinnan satama valmistautuu kuitenkin risteilykauteen 2021 ja uusi risteilyterminaali valmistuu heinäkuun alkuun mennessä.

Ennen koronapandemian puhkeamista kansainväliset risteilyalukset pysähtyivät Tallinnan satamassa yli 300 kertaa sesongin aikana ja toivat mukanaan yli 600 000 turistia.

Risteilyfirmat suhtautuvat tulevaan sesonkiin optimistisesti sen takia, että risteilymatkustusta pidetään turvallisimpana matkailumuotona pandemian aikana.

– Uuden konseptin mukaan kaikki matkustajat ja miehistön jäsenet testataan ennen matkalle lähtöä ja heidän terveydentilaansa seurataan päivittäin esimerkiksi lämmön mittauksilla mahdollisten viruksen kantajien tunnistamiseksi. Lisäksi useilla aluksilla on omat testauskeskukset ja pienet laboratoriot tai ne tekevät yhteistyötä paikallisten terveyskeskusten kanssa, Arro kertoo.

Konseptiin kuuluu myös mahdollisuus eristää oireita saanut matkustaja erilliseen hyttiin. Tämän takia risteilyalukset ottavat kyytiin tavallista vähemmän matkustajia. Lisäksi suurin osa risteilyaluksista päästää matkustajat maihin vain ohjattujen retkien mukana. Omin neuvoin maihin ei pääse.

– Ensimmäiset uudenlaisen konseptin ja turvatoimien mukaiset risteilyt on jo järjestetty Välimerelle ja Kanarian saarille, Arro toteaa.

Samaan aikaan jotkut risteilyfirmat ovat jo ilmoittaneet, etteivät ne aloita liikennöintiä ennen kesä- tai heinäkuuta.