Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Ulkoterasseista toivotaan koronan kurittamien Tallinnan kahviloiden ja ravintoloiden pelastusta

Viron hotelli- ja ravintolayhdistyksen toimitusjohtajan Ain Käppin mukaan kahviloiden ja ravintoloiden ulkoterassien pitäisi saada avautua ensimmäisinä kevään koittaessa.

Näin ihmiset voisivat istua turvallisesti raikkaassa ulkoilmassa, jossa koronavirus ei leviä niin herkästi. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Käppin mukaan ulkoterassien avaaminen olisi myös parempi päätös kahviloille ja ravintoloille kuin pelkkä take away -myynnin salliminen.

– Mielestäni tämä olisi kohtuullinen ratkaisu säiden lämmetessä ja ennen kuin kahvilat ja ravintolat voivat avata taas ovensa normaalisti. Monissa muissakin maissa on toimittu näin, että asiakkaiden oleskelu terasseilla on sallittu. Olisi erittäin järkevää menetellä näin myös Virossa, Ain Käpp sanoin Viron yleisradion haastattelussa.

Virossa tällä hetkellä voimassa olevien koronarajoitusten mukaan kahvilat ja ravintolat joutuvat pitämään ovensa kiinni 11. huhtikuuta saakka ja ainoastaan ruoan take away -myynti on sallittua.