Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallinnan sataman D-terminaalin ympäristö uudistetaan täysin – Katso ennen ja jälkeen kuvat!

Tallinnan satama jatkaa matkustajasataman alueen mittavaa uudistusta. Seuraavaksi on vuorossa laivayhtiö Tallinkin käyttämän D-terminaalin ympärillä oleva noin viiden hehtaarin alue.

Uudistusprojekti on osa sataman Masterplan 2030+ -suunnitelmaa, jonka tavoitteena on tehdä matkustajasataman alueesta viihtyisä ajanviettopaikka.

– Haluamme tehdä D-terminaalin edustalla olevasta alueesta houkuttelevan kaupunkitilan niin kaupungin asukkaille kuin Virossa vieraileville matkailijoillekin. Alueelle on suunnitteilla monia viheralueita ja ajanviettopaikkoja, Tallinnan sataman kehitysosaston johtaja Hele-Mai Metsal kertoo lehdistötiedotteessa.

Parhaillaan Tallinnan satama etsii projektille rakentajaa tarjouskilpailun avulla. Projektin kustannusarvio on noin kuusi miljoonaa euroa.

Uudistuksen myötä D-terminaalin edustalle toteutetaan maisema-arkkitehtoninen konsepti, jonka ovat suunnitelleet maisema-arkkitehdit Ülle Grišakov, Triin Järve, Signe Kasepalu ja Birgit Pukk.

Lue myös: Tallinnan sataman uudistunut D-terminaali avasi ovensa kahden vuoden remontin jälkeen

Lisäksi alueelle rakennetaan uusi kävelykatu, polkupyörien pysäköintialue sekä katetut odotusalueet bussi- ja taksimatkustajille. Koko 5,2 hehtaarin kokoinen alue saa myös uudet valaistusratkaisut ja uuden teknisen infrastruktuurin.

Uus-Sadama-kadun varressa olevan bussipysäkin sijaintia muutetaan alueen liikenteen sujuvuuden parantamiseksi ja takseille tehdään uusi pysäköintialue. Myös matkustajia tuoville tai odottaville ajoneuvoille varataan oma lyhytaikainen pysäköintialue.

D-terminaalissa on tehty kahden viime vuoden aikana mittavia uudistus- ja kunnostustöitä. Uudistunut terminaali avasi ovensa heinäkuussa 2020.