T24: Tallinnan sataman D-terminaalin ympäristö uudistetaan täysin – Katso ennen ja jälkeen kuvat!

Tulevaisuudessa D-terminaalin ympäristö voi näyttää tältä. Tallinnan satama

Thea Ekholm

Tallinnan satama jatkaa matkustajasataman alueen mittavaa uudistusta. Seuraavaksi on vuorossa laivayhtiö Tallinkin käyttämän D-terminaalin ympärillä oleva noin viiden hehtaarin alue.

Uudistusprojekti on osa sataman Masterplan 2030+ -suunnitelmaa, jonka tavoitteena on tehdä matkustajasataman alueesta viihtyisä ajanviettopaikka.

Tältä näytti D-terminaalin edusta maaliskuussa 2021. Thea Ekholm

– Haluamme tehdä D-terminaalin edustalla olevasta alueesta houkuttelevan kaupunkitilan niin kaupungin asukkaille kuin Virossa vieraileville matkailijoillekin. Alueelle on suunnitteilla monia viheralueita ja ajanviettopaikkoja, Tallinnan sataman kehitysosaston johtaja Hele-Mai Metsal kertoo lehdistötiedotteessa.

Parhaillaan Tallinnan satama etsii projektille rakentajaa tarjouskilpailun avulla. Projektin kustannusarvio on noin kuusi miljoonaa euroa.

Uudistuksen myötä D-terminaalin edustalle toteutetaan maisema-arkkitehtoninen konsepti, jonka ovat suunnitelleet maisema-arkkitehdit Ülle Grišakov, Triin Järve, Signe Kasepalu ja Birgit Pukk.

Lue myös: Tallinnan sataman uudistunut D-terminaali avasi ovensa kahden vuoden remontin jälkeen

Lisäksi alueelle rakennetaan uusi kävelykatu, polkupyörien pysäköintialue sekä katetut odotusalueet bussi- ja taksimatkustajille. Koko 5,2 hehtaarin kokoinen alue saa myös uudet valaistusratkaisut ja uuden teknisen infrastruktuurin.

Uus-Sadama-kadun varressa olevan bussipysäkin sijaintia muutetaan alueen liikenteen sujuvuuden parantamiseksi ja takseille tehdään uusi pysäköintialue. Myös matkustajia tuoville tai odottaville ajoneuvoille varataan oma lyhytaikainen pysäköintialue.

D-terminaalissa on tehty kahden viime vuoden aikana mittavia uudistus- ja kunnostustöitä. Uudistunut terminaali avasi ovensa heinäkuussa 2020.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut