T24: Viron koronatilanne ei osoita laantumisen merkkejä – Keskiviikkona diagnosoitiin 1 553 uutta tartuntaa

Thea Ekholm

Tiukemmat koronarajoitukset ovat huomenna olleet Virossa voimassa kaksi viikkoa, mutta ainakaan vielä niillä ei ole ollut toivottua vaikutusta viruksen leviämisen estämiseen.

Kuluvan viikon maanantaina Virossa diagnosoitiin vain 993 ja tiistaina 1 064 uutta koronatartuntaa, mutta tänään keskiviikkona palattiin jo viime viikolta tuttuihin lukuihin, kun uusia tartuntoja diagnosoitiin 1 553 kappaletta. Eniten uusia tartuntoja löytyi Harjumaan maakunnan ja Tallinnan alueelta. Asiantuntijoiden mukaan tilanne ei parane lähiaikoina.

Viime viikolla uusia tartuntoja rekisteröitiin Virossa 10 309 kappaletta, mikä on yli 400 enemmän kuin edellisellä viikolla. Viime viikolla Viro nousi myös koronaviruksen ilmaantuvuusluvulla mitattuna koko Euroopan pahimmaksi korona-alueeksi ohi Tšekin tasavallan.

Tiukemmista rajoituksista huolimatta koronaviruksen infektioluku on edelleen kaikissa Viron maakunnissa yli yhden, mikä tarkoittaa sitä, että virus leviää edelleen.

Viron pääministeri Kaja Kallas, joka itse parhaillaan toipuu kotona koronaviruksesta, kirjoitti tiistaina Facebook-sivullaan, että jos koronaviruksen leviämistä Virossa ei saada pian hallintaan, koko maa pysyy suljettuna myös kesällä.

Virossa kuoli viime viikolla koronan seurauksena 69 ihmistä. Pahimmillaan yhden päivän aikana kuoli 13 ihmistä. Yhteensä Virossa on virukseen kuollut keskiviikkoon 24. maaliskuuta mennessä 823 ihmistä.

Virossa on koronan takia sairaalahoidossa noin 700 potilasta. Tallinnan ja Pohjois-Viron sairaaloissa on jo saavutettu tehohoidon kriittinen taso ja potilaita joudutaan lähettämään hoitoon Etelä-Viron sairaaloihin.

Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 1 507,85 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana. Vertailun vuoksi Suomessa ilmaantuvuusluku on 171,8 ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 344,7.

Virossa koronarokotteen on saanut 172 183 ihmistä, joista 57 738 on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut