T24 | Tallinna toivoo suomalaisturistien palaavan kaupunkiin jo ensi kesänä – Yhteistyötä asian hyväksi tehdään Helsingin kanssa

Tallinnan kaupunki toivoo, että koronatilanne helpottaisi kesään mennessä niin paljon, että suomalaismatkailijat uskaltautuisivat palaamaan kaupunkiin. Matkailijoita on tarkoitus houkutella Tallinnaan yhteistyössä Helsingin kanssa. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Tallinna on Viron suurin matkailukohde, mutta pahan koronatilanteen vuoksi paikallisten yritysten on ollut vaikea tehdä suunnitelmia kesäsesongiksi. Vaikea koronatilanne on saanut myös Tallinnan kaupunginhallituksen miettimään, onko moraalisesti oikein käyttää verorahoja tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen, jos ne kuitenkin joudutaan myöhemmin perumaan.

Esimerkiksi perinteiset Tallinnan Vanhankaupungin päivät on jo siirretty kesäkuulta elokuulle siinä toivossa, että tapahtuma voitaisi silloin järjestää. Heinäkuun puolessa välissä (15.-18.7.) pitäisi puolestaan Tall Ships Race -regatan saapua Tallinnaan.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtajan Aivar Riisalun mukaan Tallinnaan on kesäkuuksi suunnitteilla vain vähän tapahtumia. Kaupunki kerää paikallisilta yrittäjiltä kevään aikana ideoita siitä, mitä Tallinnassa voisi mahdollisesti kesällä järjestää.

Riisalun mukaan Tallinnan kaupunki on valmis käynnistämään markkinointikampanjansa suomalaisille, jos koronavirustilanne on parantunut huhtikuun loppuun mennessä. Yhteistyötä Helsingin kanssa on kehitteillä, jotta suomalaiset voisivat matkustaa Tallinnaan.

– Olkaamme rehellisiä. Puolet Tallinkin noin 10 miljoonasta matkustajasta on suomalaisia. Jos saisimme heistä edes kolmanneksen tänne, se olisi jo miljoona ihmistä. Emme todennäköisesti saa, mutta ainakin yritämme, Aivar Riisalu toteaa.

Tallinnan kaupunginhallitus toivoo myös eurooppalaisen rokotepassin nopeaa käyttöönottoa. Sekin voisi tuoda kaupunkiin enemmän turisteja kesällä.

Tallinnan kaupunki on tukenut hankalassa tilanteessa olevia kahviloita ja ravintoloita nollaamalla niiden terassien vuokrat ainakin huhtikuun loppuun saakka. Vielä ei ole tehty päätöstä siitä, jatketaanko vuokravapautta myös kesäkaudella.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut