T24 | Virossa tiukat koronarajoitukset jatkuvat huhtikuun lopulle – Tartuntaluvut eivät ole laskeneet toivotulla tavalla

Viron hallitus teki tiistaina odotetun päätöksen jatkaa tiukempien koronarajoitusten voimassaoloa 25. huhtikuuta saakka. Aikaisemmin rajoitusten piti raueta jo 11. huhtikuuta.

– Kaikki vanhat rajoitukset pysyvät ennallaan. Uusi rajoituksia ei tule, mutta mitään rajoituksia ei helpoteta ennen 25. huhtikuuta. Hallitus palaa asiaan seuraavan kerran kahden viikon kuluttua, Viron julkishallintoministeri Jaak Aab sanoi tiistaina.

Tämä tarkoittaa sitä, että Virossa oppilaat jatkavat edelleen etäkoulussa, eikä pieniä lapsia suositella vietävän päiväkotiin. Lisäksi sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta ja urheilu on kiellettyä.

Kylpylät, uimahallit, saunat ja vesipuistot pysyvät edelleen kiinni. Myös ravintolat ja kahvilat pysyvät kiinni ja vain ruoan take away -myynti on sallittua.

Kaupoista saavat olla avoinna vain välttämättömiksi katsotut myymälät, kuten ruokakaupat, apteekit, optikot, lemmikkieläinkaupat sekä huoltoasemat. Mutta myymälät voivat ottaa tiloihinsa vain 25 prosenttia normaalista kävijämäärästä ja tiloissa on noudatettava 2+2-sääntöä. Sama sääntö on voimassa myös ulkona liikuttaessa.

Viron pääministeri Kaja Kallas sanoi tiistaina, että hallitus haluaisi helpottaa rajoituksia mahdollisimman nopeasti, mutta nykyinen tartuntatilanne ei sitä salli.

– Positiivinen asia on se, että koronaviruksen tarttumista kuvaava R-luku on laskenut alle yhden. Tämä tarkoittaa, että rajoitukset toimivat, mutta tartuntaluvut eivät ole laskeneet niin nopeasti kuin toivoimme. Sen takia rajoitusten kestoa on pidennettävä. Kun päivittäisten uusien tartuntojen määrä saadaan laskemaan alle 500:aan, sitten voimme puhua rajoitusten höllentämisestä, pääministeri Kaja Kallas sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Lue myös: Jätevesiseurantatutkimus antaa toivoa koronaviruksen leviämisen hidastumisesta Virossa

Viron terveysviraston julkaisemien tietojen mukaan keskiviikkoaamuna 31. maaliskuuta Virossa on sairaalahoidossa 699 potilasta, joista 72 on tehohoidossa ja 48 hengityskoneessa. Yhteensä Virossa on koronavirukseen kuollut tähän mennessä 902 ihmistä.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Virossa on 1 286,33 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut