T24: Raideliikenneonnettomuuksien määrä jatkoi laskua Virossa viime vuonna

Thea Ekholm

Vuonna 2020 Virossa menetti rautatieonnettomuuksissa henkensä vain neljä ihmistä, kun taas suurta yleisöä koskevien rautatieliikenteen vaaratilanteiden määrä oli alimmillaan kuuteen vuoteen. Asiasta kertoo Viron yleisradio.

Raideliikenneonnettomuuksien määrän väheneminen on trendi, joka näkyy koko EU:n alueella.

Viron kuluttajansuojan ja teknisen sääntelyn viraston (TTJA) johtajan Kaur Kajakin mukaan vuosi 2020 oli poikkeuksellinen vähäisten onnettomuuksien suhteen.

– Siitä voimme olla tyytyväisiä. Kehotamme kuitenkin kaikkia noudattamaan varovaisuutta rautateiden lähellä, Kajak sanoo.

Euroopan rautatievirasto julkaisi aiemmin tässä kuussa raportin rautateiden turvallisuuden kehityksestä Euroopassa perustuen vuoden 2019 tietoihin. Raportti vahvistaa yleisen myönteisen kehityksen koko EU:n alueella.

Vuodesta 2010 lähtien raideliikenneonnettomuuksien ja niissä kuolleiden ihmisten määrä on laskenut keskimäärin 4 prosenttia vuodessa. Huippu saavutettiin vuonna 2019, joka oli EU:n rautateillä ennätyksellisen turvallinen vuosi. Silloin rekisteröitiin 1 552 onnettomuutta ja 824 tapaturman uhria.

Raportin mukaan kehitys on kuitenkin ollut hyvin epätasaista eri jäsenvaltioiden kohdalla, ja rautateiden turvallisuustasot vaihtelevat edelleen suuresti maittain.

Virossa tapahtui viime vuonna yhdeksän yleiseen rautateiden turvallisuuteen liittyvää vaaratilannetta. Suurin osa tapauksista liittyi jalankulkijoihin ja kaksi tapausta pyöräilijöihin, jotka joutuivat junan töytäisemiksi ylittäessään kiskoja. Ylitykset tapahtuivat joko luvallisissa tai luvattomissa paikoissa ja jälkimmäiset aiheuttivat kaikki neljä kuolemantapausta vuonna 2020.

Sitä raportti ei kerro, kuinka suuri osa tapauksista liittyy itsemurhayrityksiin. Kuolemantapauksien määrä oli Virossa kuitenkin suurempi kuin vuonna 2016, jolloin maassa kuoli raideliikenneonnettomuuksissa vain yksi ihminen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut