T24 | Tallinna panostaa vastuulliseen matkailuun – Liittyy ensimmäisenä Baltian maiden pääkaupunkina kestävän kehityksen GDS-indeksiin

Kansainvälinen GDS-indeksi mittaa vuosittain kongressi- ja kokouskaupunkeja ympäristötekojen ja sosiaalisen vastuun toimenpiteiden osalta sekä paikallisen kongressiyksikön toimintaa ja palveluntarjoajien sitoutumista kestävän kestävyyden näkökulmasta.

Tavoitteena on edistää kongressitoimijoiden tietoisuutta kestävän kehityksen ratkaisuista. GDS-indeksissä on mukana jo 66 kohdetta eri puolilla maailmaa. Myös Helsinki on niiden joukossa. Tallinnan on Baltian maiden ensimmäinen pääkaupunki, joka liittyy mukaan GDS-indeksiin.

Indeksi sisältää 69 erilaista kriteeriä, joiden avulla mukana olevat kohteet voivat kartoittaa kestävän kehityksen strategioita ja aloitteita sekä kasvattaa yhteistyötä kaupungin ja matkailupalveluyritysten välillä lisätäkseen vastuullisia sosiaalisen vastuun toimenpiteitä ja ympäristötekoja matkailun ja tapahtumien avulla.

Tallinnan kaupungin tähänastiset aloitteet ympäristötietoisuuden lisäämiseksi asukkaiden ja yritysten keskuudessa sisältävät kattavan tiedotuskampanjan meren roskaantumisesta, projektin jätteen vähentämiseksi ja pyrkimyksen luonnon suojelemiseen.

Esimerkiksi Tallinnassa järjestettävissä tilaisuuksissa on kielletty ruokien ja juomien tarjoilu kertakäyttöisissä astioissa, jotka sisältävät muovia ja muovisten ruokailuvälineiden käyttö. Lisäksi Tallinnassa on panostettu kaupunkiluonnon ja biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseen monin tavoin.

Lisäksi Tallinnan tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasujen päästöjä 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä ja olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.

Matkailun kehittämisestä vastaavan Tallinnan apulaiskaupunginjohtajan Aivar Riisalun mukaan GDS-indeksi tarjoaa Tallinnalle hyötyä markkinoinnissa, koska kestävästä kehityksestä on tulossa tärkeä kilpailuetu matkakohteille.

Mukana Tallinnan liittämisessä GDS-indeksiin ovat olleet Tallinnan matkailutoimisto Visit Tallinn, Tallinnan kaupunkiympäristön ja julkisten töiden osasto ja Tallinnan strategisen johtamisen toimiston vihreän vallankumouksen osasto.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut