T24 | Matkustuskupla Viron ja Suomen välillä on ohi – Nyt Suomesta Viroon saapuvien pitää jäädä 10 päivän karanteeniin

Viron hallitus tiedotti ennen pääsiäistä, että Suomea, Latviaa ja Liettuaa koskenut matkustuskupla loppuu 5. huhtikuuta.

Tämä tarkoittaa sitä, että eilisestä lähtien näistä maista Viroon saapuvia matkailijoita koskevat samat säädökset kuin muitakin EU-maiden kansalaisia ja heidän pitää Virossa jäädä 10 päivän omaehtoiseen karanteeniin.

Ainoastaan henkilöt, jotka ovat sairastaneet koronaviruksen viimeisen kuuden kuukauden aikana tai jotka on täysin rokotettu eli saaneet molemmat rokoteannokset koronavirusta vastaan, on vapautettu karanteenista ja koronatestivaatimuksesta.

Karanteenia voi lyhentää kahdella negatiivisella koronavirustestillä, joista ensimmäinen on tehtävä 72 tuntia ennen Viroon saapumista tai heti maahantulon jälkeen ja toinen aikaisintaan kuudentena päivänä ensimmäisen testin jälkeen.

Virosta Suomeen voi palata ennen karanteeniajan päättymistä, jos matkan syy on välttämätön työnteko, opiskelu tai perhesyy. Tässäkin tapauksessa pitää olla Virosta lähdettäessä enintään 72 tuntia vanha negatiivinen koronatesti tehtynä.

Jos Virosta palaa Suomeen ennen karanteeniajan päättymistä jostain muusta kuin edellä mainituista syistä, rikkoo Viron karanteenirajoituksia, josta voi pahimmillaan seurata 9 600 euron sakko. Virossa poliisi myös aktiivisesti seuraa karanteenin noudattamista esimerkiksi soittamalla ihmisille ja tarkistamalla heidän olevan kotona.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut