T24: Virolaisten rakkaus katumaastureita kohtaan on kasvussa

Kuvituskuva Ford

Thea Ekholm

Kuluvan vuoden maaliskuussa uusien henkilöautojen myynti kasvoi Virossa tuntuvasti, eikä jäänyt kauas vuoden 2019 luvuista. Asiasta kertoi Viron autokauppojen ja huoltoyritysten liitto.

Virossa myytiin maaliskuussa 2 116 uutta henkilöautoa, mikä on 25,6 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana Virossa on myyty 5 728 uutta henkilöautoa, mikä taas on 1,4 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Virolaisten suosikkiauto on edelleen keskisuuri katumaasturi, joiden osuus maaliskuun kokonaismyynnistä oli 33,3 prosenttia. Kuitenkin yhdessä pienempien maastoautojen kanssa kaikkien maastureiden osuus uusien henkilöautojen myynnistä on jo yli puolet.

Vaihtoehtoista voimanlähdettä käyttävien autojen osuus maaliskuussa myydyistä uusista henkilöautoista oli 30 prosenttia. Eniten myytiin hybridiautoja, 534 kappaletta. Sähköautoja myytiin 45 kappaletta ja paineistettua maakaasua polttoaineena käyttäviä CNG-kaasuautoja 56 kappaletta.

Myydyimpien automerkkien listan kärjessä olivat Virossa maaliskuussa Toyota (413 kpl), Škoda (305 kpl) ja Volkswagen (151 kpl).

Myös hyötyajoneuvojen kauppa kävi Virossa hyvin maaliskuussa. Silloin myytiin 549 uutta ajoneuvoa ja vuoden 2020 maaliskuun tulos ylitettiin 55,1 prosentilla. Virossa myytiin kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 14 prosenttia enemmän hyötyajoneuvoja kuin viime vuonna samaan aikaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut