Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinnan Balti Jaam -rautatieasemalle suunnitellaan mittavaa laajennusta – Budjetti yli 3 miljoonaa euroa

Viron valtion omistama Eesti Raudtee ja Leonhard Weiss OU ovat tehneet sopimuksen Tallinnan Balti Jaam -rautatieaseman laajentamisesta. Projektin budjetti on yli 3,3 miljoonaa euroa. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Hankkeen puitteissa rautatieasemalle rakennetaan kaksi uutta raidetta laitureineen. Lisäksi rakennetaan ylimääräinen päärata Paldiski maanteen rautatiesillan ja Kitsekülän aseman välille.

Tallinnan Balti Jaam -rautatieasemalle ei ole rakennettu uusia raiteita vuosikymmeniin ja edelliset mittavat laiturialueen kunnostustyöt tehtiin vuonna 2012.

– Kaksi uutta raidetta ja laituria lisäävät aseman kapasiteettia. Tähän saakka itä- ja eteläsuuntaan liikennöivät junat ovat käyttäneet samoja raiteita saapumiseen ja lähtemiseen. Tulevaisuudessa eri suuntaan kulkevalle liikenteelle on omat raiteet, Eesti Raudteen rakennuspalveluiden päällikkö Riho Vjatkin kertoo.

Balti Jaam -rautatieaseman laajennus antaa Riho Vjatkin mukaan myös hyvät edellytykset matkustajajunien lähtöjen määrän lisäämiselle.

Laajennustyöt on tarkoitus aloittaa rautatieasemalla kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Uuden Paldiski maanteen ylittävän rautatiesillan rakentaminen on jo käynnissä.

Eesti Raudtee -yhtiön mukaan laajennustyöt eivät vaikuta junamatkustajien kulkemiseen Balti Jaam -asemalla, sillä kaikki olemassa olevat laiturit pysyvät käytössä rakennustöiden ajan.