Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

T24 | Virossa valmistaudutaan matkailijoiden paluuseen – Täällä on turvallista -laatumerkki on lupaus vastuullisesta toiminnasta

Pärnun ja Tarton kaupunkien viime kesänä lanseeraaman Täällä on turvallista -laatumerkin käyttö laajenee tänä keväänä koko Viroon.

Laatumerkki kertoo siitä, että sen saanut yritys, kuten ravintola, kahvila, baari, kylpylä, matkailukohde tai hotelli, noudattaa todistetusti kaikkia Viron terveysviraston ja matkailualan liittojen yhdessä laatimia toimintaohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

– Koska koronavirustilanne on matkailun kannalta yhä äärimmäisen epäsuotuisa, on hyvä panostaa jo ennalta turvallisuutta edistäviin hankkeisiin, Visit Estonian viestintäpäällikkö Timo Raussi toteaa.

Lue myös: Pärnun kaupunki kampanjoi turvallisen matkailun puolesta – Jakaa paikallisille yrityksille turvallisuusmerkkejä

Tällä hetkellä merkkejä on myönnetty koko Virossa yhteensä 260 kappaletta, mutta määrä kasvaa kevään aikana nopeasti, kunhan Tallinnan kaupunki ehtii projektiin mukaan huhti-toukokuun aikana.

Laatumerkkiä hakevan yrityksen pitää osallistua Viron hotelli- ja ravintolaliiton järjestämiin koulutuswebinaareihin ja otettava toiminnassaan huomioon toimialakohtaiset erityisohjeet.

Laatumerkin myöntäjiä ovat alueelliset matkailun kehittämisyhdistykset ja kaupungit. Tämän takia merkin väritys ja sen ulkoasu voivat hiukan vaihdella eri puolilla Viroa. Merkin teksti on viroksi "Siin on turvaline", englanniksi "You are safe here" ja suomeksi ”Täällä on turvallista”.

Merkin esillä pitäminen edellyttää yritykseltä jatkuvia toimia, sillä sääntöjä rikkomalla voi myös menettää oikeutensa merkin käyttämiseen.

Lue lisää Täällä on turvallista -laatumerkistä Visit Estonia -sivustolta.