Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Uusi pyörätie yhdistää tulevaisuudessa Tallinnan keskustan ja Lasnamäen lähiön

Tallinnan kaupungin suunnitelmissa on ryhtyä parantamaan mainettaan pyöräilijöiden keskuudessa uudella pyöräilystrategialla.

Jo ensi vuonna avautuu uusi Kadriorgin ja Tondiraban puistot yhdistävä pyörätie, joka helpottaa pyöräilyä Tallinnan keskustasta sen suurimpaan kaupunginosaan Lasnamäelle.

Uusi kevyen liikenteen väylä jaetaan turvallisesti kahtia, niin että pyöräilijöillä ja jalankulkijoilla on omat kulkuväylänsä. Uuden väylän varrella on useita pieniä leikki- ja urheilukenttiä. Lisäksi sen varteen asennetaan uusi valaistus, penkkejä, roska-astioita ja pyöränkorjauspisteitä.

Tavoitteena on, että uusi kevyen liikenteen väylä kannustaisi paikallisia asukkaita käyttämään muita vaihtoehtoisia liikkumismuotoja ja vähentämään autolla ajamista.

Lasnamäen kaupunginosan edustaja Vladimir Svet kertoi tiedotteessa, että kevyen liikenteen väylän suunnittelutyöt aloitetaan tänä keväänä ja rakennustyöt alkavat syksyllä. Valmista pitäisi olla syksyllä 2022.

Uutta kevyen liikenteen väylään pitkin voi kävellä, pyöräillä tai ajaa skootterilla aina Lasnamäeltä Pirita-joen laaksoon saakka.