T24 | Suomesta Viroon voi taas matkustaa ilman rajoituksia

Maanantaista 12. huhtikuuta alkaen Suomesta Viroon voi taas matkustaa sekä vapaa-ajan- että työmatkalle ilman ennakkoon tehtävää koronatestiä ja vaatimusta jäädä Viroon saapuessa karanteeniin.

Sama säädös koskee kaikkia niitä matkustajia, jotka saapuvat Viroon muista EU-maista, joissa koronaviruksen ilmaantumisluku on alle 150 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Asiasta ilmoitti Viron ulkoministeriö verkkosivuillaan viime perjantaina. Silloin Suomen ilmaantuvuusluku oli 138,7. Suomen lisäksi matkustajat voivat saapua Viroon ilman rajoituksia myös Tanskasta, Portugalista ja Briteistä.

Jo viikko sitten loppui Viron Suomelle, Latvialle ja Liettualle myöntämä erikoisjärjestely, jonka myötä näistä maista Viroon saapuneiden matkustajien ei tarvinnut jäädä karanteeniin.

Lue myös: Matkustuskupla Viron ja Suomen välillä päättyi

On kuitenkin hyvä muistaa, että Virosta Suomeen palattaessa ja päästäkseen laivaan Tallinnassa on satamassa esitettävä enintään 72 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos tai lääkärintodistus jo sairastetusta viruksesta. Vaatimus ei koske 0–12-vuotiaita lapsia.

Lisäksi rajavartioilla on myös oikeus käännyttää hengitystieoireelliset ja kuumeilevat henkilöt takaisin tulomaahan rajalta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut