T24: Tallinnan Vanhankaupungin muuri ja tornit saivat uuden valaistuksen – Matkailija voi tutustua kohteisiin karttasovelluksen ja suomenkielisen äänioppaan avulla

Patkulin portaat on yksi projektin myötä Tallinnan Vanhassakaupungissa valaistuista kohteista. Vaata Vanalinna -projekti

Thea Ekholm

Tallinnan Vanhankaupungin tornit ja muuri ovat saaneet kuluneen kevään aikana uuden valaistuksen. Kaiken kaikkiaan 40 Unescon maailmanperintökohteenakin tunnetun vanhan kaupungin historiallista nähtävyyttä on valaistu uudelleen.

Valaistusprojektin tarkoituksena on esitellä vanhan kaupungin keskiaikaista perintöä niin matkailijoille kuin paikallisille asukkaillekin. Kaikki valaistut kohteet esitellään Vaata Vanalinna -verkkosivustolla, jossa on myös nähtävissä ennen ja jälkeen kuvat kaikista kohteista.

Lisäksi sivustolla on ilmainen karttasovellus, jonka avulla valaistut kohteet löytyvät helposti. Suomenkielinen ääniopas puolestaan kertoo lisää kohteiden historiasta.

Valittavana on viisi eri teemaista reittiä, joille jokaiselle on oma ääniopas. Lyhyimmät reitit kulkee läpi noin puolessa tunnissa ja pisimmän reitin kävely vie noin puolitoista tuntia.

Karttasovellus ja ääniopas toimivat sujuvasti älypuhelimessa, joten matkailija on helppo kiertää valaistuja nähtävyyksiä omatoimisesti.

Karttasovelluksen ja äänioppaan löydät täältä:

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut