Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Mitä jos tulisit tänä kesänä rantalomalle Tallinnaan

Kukaan ei vielä tiedä, minne tulevana kesänä on mahdollista matkustaa ja millä aikataululla monenlaisista matkustusrajoituksista päästään eroon. Odotettavissa kuitenkin on, että ensimmäisinä elpyvät kotimaan matkailu sekä lähimatkailu.

Jos Välimeren hiekkarannat jäävät tänä kesänä väliin, niin ei hätää, onneksi hienoja hiekkarantoja löytyy lähempääkin. Nimittäin Tallinnasta.

Moni ajattelee Viron pääkaupunkia viihtyisänä kaupunkilomakohteena, mutta Tallinna tarjoaa merenrantakaupunkina myös hienot puitteet rantaloman viettoon. Tallinnasta löytyy kilometreittäin rantaviivaa ja suurin osa rannoista on hienoa hiekkaa.

Matalat rannat sopivat hyvin lapsiperheille ja kesäaikaan rantojen turvallisuudesta huolehtivat rantavahdit. Rannoilla on vuokrattavana aurinkotuoleja ja vesiurheiluvälineitä, joten puitteet täydelliseen rantalomaan ovat kunnossa.

Piritan ranta

Tallinnan tunnetuin ja samalla suurin ja suosituin uimaranta löytyy Piritan kaupunginosasta, reilun 6 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Sinne pääsee helposti julkisen liikenteen busseilla (bussit 1A, 8, 34A ja 38 lähtevät Viru-keskuksen bussiterminaalista) tai vaikka kävellen kaunista Piritan rantatietä pitkin.

Pari kilometriä pitkällä rannalla on pukukaapit, lasten leikkikenttä, aurinkotuoleja ja vuokrattavia vesiurheiluvälineitä. Rannan naapurissa on Pirita-keskus, jossa on ruokakauppa, apteekki sekä muutama ravintola. Lisäksi aivan rannan kupeessa on pizzeria, kahvila ja ravintola. Kesäaikaan rantavahti on paikalla arkisin klo 9–20 ja viikonloppuisin klo 9–21.

Stroomin ranta

Pohjois-Tallinnan Pelgurannassa sijaitseva Stroomin ranta on tunnettu lapsiystävällisyydestään. Hiekkarannan lisäksi siellä on suuri viheralue, joka toimii myös viihtyisänä piknikpaikkana. Sinne paikalliset asukkaat kerääntyvät kesäpäivinä omien saslik-grilliensä kanssa.

Lapsille on rannalla pallokenttä, trampoliini, leikkikenttä ja sähköautoja. Muita palveluita ovat vuokrattavat aurinkotuolit, suihkut ja pukuhuoneet sekä kahvila ja ravintola. Kesällä rannalla on myös rantavahti.

Tallinnan keskustasta rannalle pääsee busseilla nro 3 ja 40 noin puolessa tunnissa. Bussi nro 40 vie lähemmäs rantaa, bussin nro 3 päätepysäkki on Stroomi-kauppakeskuksen kupeessa.

Paljassaaren Pikakarin uimaranta

Tallinnan uusin yleinen uimaranta sijaitsee Paljassaaren niemenkärjessä noin seitsemän kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Kyseessä on entinen sotilas- ja teollisuusalue, mistä kertovat ränsistyneet rakennukset. Mutta itse ranta on viihtyisä ja sitä ympäröi luonnonsuojelualue, jossa kasvaa useita harvinaisia kasveja. Alueeseen voi tutustua kävellen tai pyörällä leveitä pitkospuita pitkin.

Rannalla on pukukopit, lentopallokenttä, keinuja, lasten leikkipaikka ja kuivakäymälöitä. Rantavahti on paikalla kesäkuusta elokuuhun klo 9–20.

Rannalla ei ole ravintolapalveluita, joten mukaan kannattaa pakata omat eväät. Pikakarin uimaranta eroaa muista Tallinnan rannoista siinä, että vesi syvenee nopeasti ja ohi kulkevat matkustajalaivat nostattavat rannalle suuria aaltoja. Pikakarin rannalle pääsee Balti Jaam -asemalta bussilla nro 59.