T24 | Koronatartuntojen määrä on vihdoin lähtenyt laskuun Virossa – Myös sairaalahoitoa vaativien potilaiden määrä on vähentynyt

Viron terveysviraston torstaina 15. huhtikuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 572 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä on vihdoin lähtenyt laskuun ja nyt on menossa jo toinen viikko, jolloin uusien tartuntojen määrät ovat pysyneet reilusti alle tuhannessa per päivä.

Eniten uusia tartuntoja löytyy edelleen Harjumaan maakunnan alueelta. Viimeisen vuorokauden aikana niitä löytyi 305 kappaletta, joista 248 kappaletta löytyi Tallinnasta.

Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 653,44 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Myös sairaalahoidossa olevien koronaviruspotilaiden määrä on laskenut. Torstaiaamuna sairaalahoidossa oli 506 potilasta, joista 46 oli hengityskoneessa ja 61 tehohoidossa.

Monet virolaissairaalat ovat potilaiden määrän vähentyessä sulkeneet jo osittain tai kokonaan koronaosastonsa.

Pandemian aikana syntyneen hoitovelan purkaminen ja sairaaloiden normaaliin arkeen palaaminen ottaa kuitenkin aikaa, sillä ylityöllistettyjen ja uupuneiden terveydenhuollon työntekijöiden palautuminen vie aikansa.

Viron terveysviraston ensiaputoiminnan päällikön Urmas Sulen Viron yleisradiolle antaman lausunnon mukaan koronaviruspotilaille tarkoitettujen tehohoitoyksiköiden määrää ei ole mahdollista vähentää ennen toukokuuta.

Koronavirusrokotteen on Virossa saanut jo 268 428 ihmistä, joista 77 719 on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut