T24: Virossa pelätään koronavirustartuntojen lähtevän uuteen nousuun koulujen kevätloman myötä

Thea Ekholm

Virossa vietetään parhaillaan koulujen kevätlomaa. Sekä Viron pääministeri Kaja Kallas että opetusministeri Liina Kersna ovat vedonneet virolaisiin, jotta nämä viettäisivät lomat kotona, eivätkä matkustaisi minnekään. Tämä sen takia, että Virossa koronavirustartuntojen määrä on aiemmin noussut koululomien jälkeen.

– Kehotan ihmisiä viettämään kevätloman Virossa ja näin varmistamaan, ettei uusia virustartuntoja ja viruskantoja kulkeudu ulkomailta. Kevät on täydessä vauhdissa, mikä tarjoaa hyvät mahdollisuudet nauttia ulkoilusta, Viron opetus- ja tutkimusministeri Liina Kersna sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Viron terveysviraston varajohtaja Mari-Anne Härma sanoi viime viikolla lehdistötilaisuudessa, että suurin uhka on nyt eteläafrikkalaisen virusmuunnoksen tuonti Viroon ulkomailta. Hänen mukaansa tämä muunnos ei saa päästä leviämään Virossa samaan tapaan kuin brittimuunnos.

Viron terveysviraston maanantaina 19. huhtikuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 228 uutta koronavirustartuntaa. Lisäksi on rekisteröity kahdeksan uutta koronasta johtuvaa kuolemantapausta.

Sairaalahoidossa oli maanantaiaamuna vielä 467 ihmistä, joista 42 oli hengityskoneessa ja 52 tehohoidossa.

Viron koronaviruksen ilmaantuvuus luku on 602,12 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Koronarokotteen on maassa saanut 288 273 ihmistä, joista yli 85 000 on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut