T24: Tallinnan sataman uudelle kävelysillalle etsitään nimeä kilpailun avulla – Ehdotuksia voi esittää 10. toukokuuta saakka

Thea Ekholm

Tallinnan matkustajasataman Admiraliteetin altaan kanavan ylittävä uusi kävelysilta valmistuu kovaa vauhtia. Nyt Tallinnan satama on yhteistyössä Tallinnan kaupungin kanssa julistanut nimeämiskilpailun, jonka tarkoituksena on löytää sillalle nimi.

Tallinnan sataman kehitysosaston johtaja Hele-Mai Metsalin mukaan sillan tulevan nimen on oltava mieleenpainuva ja kansan suosima.

– Satama on historiallinen alue Tallinnassa ja sillä on ollut tärkeä merkitys kaupungin kehittymisessä. Sillan nimellä on oltava myös symbolinen merkitys, koska kävelysillasta tulee uusi maamerkki satama-alueelle, Metsalin sanoo sataman tiedotteessa.

Nimikilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa 10. huhtikuuta ja 10. toukokuuta välisenä aikana kaikki halukkaat voivat ehdottaa nimiä sillalle Tallinnan sataman verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta.

Tallinnan sataman työntekijöistä muodostettu nimikomitea valitsee niiden joukosta kolme nimeä, jotka esitetään Tallinnan kaupungille hyväksyttäväksi. Sen jälkeen järjestään julkinen äänestys parhaasta nimestä. Tallinnan satama palkitsee voittajanimen 300 euron palkinnolla.

Lue myös: Tältä näyttää Tallinnan sataman matkustajaterminaalit yhdistävä uusi kävelysilta.

Tallinnan sataman A- ja D-terminaalit yhdistävän kävelysillan pitäisi valmistua elokuuhun 2021 mennessä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut