T24: Viro ryhtyy purkamaan koronarajoituksia – Ensin vapautuu ulkoliikunta ja vapun jälkeen avautuvat terassit ja museot

Tallinnan Raatihuoneentorin terassit avautuvat 3. toukokuuta. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Viron hallitus ilmoitti tiistaina pitämässään tiedotustilaisuudessa, että koronarajoituksia ryhdytään purkamaan maanantaista 26. huhtikuuta alkaen.

Hallituksen päätös rajoitusten höllentämisestä perustuu tieteellisen neuvoston suosituksiin. Virossa koronaviruksen R-luku eli tarttuvuusluku on viime aikoina vaihdellut 0,8 ja 0,85 välillä. Kun luku on alle yhden se tarkoittaa sitä, että tartunnat ovat laskussa.

Toisaalta Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku oli tiistaina vielä 574,7, kun se Suomessa oli 135,8.

Maanantaista 26. huhtikuuta lähtien ulkona tapahtuva liikunta ja harjoittelu sallitaan enintään 10 hengen ryhmissä.

Vapun jälkeen maanantaina 3. toukokuuta 1–4-luokkien oppilaat pääsevät takaisin lähiopetukseen ja samalla avataan myös museot ja näyttelyt. Lisäksi muut kuin välttämättömät kaupat saavat avata ovensa.

Myös ravintoloiden ja kahviloiden terassit avautuvat, mutta sinne saa ottaa vain puolet normaalista asiakasmäärästä. Terassit sulkeutuvat klo 21, mutta ravintoloiden sisätilat pysyvät edelleen kiinni.

Sisäliikuntaa pääsee harrastamaan myös vapun jälkeen, mutta sisätiloissa on noudatettava 2+2-sääntöä eli enintään kaksi ihmistä samassa seurueessa ja muihin ihmisiin on pidettävä 2 metrin turvaväli. Kuntosalit saavat ottaa tiloihinsa vain neljäsosan normaalista asiakasmäärästä.

Kylpylät, teatterit ja konserttisalit pysyvät vielä kiinni. Kauppakeskukset avautuvat, mutta niissä on voimassa maskipakko ja asiakkaiden on noudatettavat 2+2-sääntöä. Lisäksi turhaa oleskelua niiden tiloissa tulee välttää. Tätä rajoitusta on tehostettu poistamalla kauppakeskusten oleskelualueiden penkit sekä ilmainen wifi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut