T24: Raitiovaunuyhteydet Jätkäsaareen paranevat – Uudistus vaikuttaa myös Länsiterminaalin liikenneyhteyksiin

Kasiratikan muutostyöt kestävät vielä pitkään. Tällä viikolla linja pääsi kuitenkin palaamaan Helsinginkadulle. Arkistokuva. Jussi Vehkasalo

Thea Ekholm

Helsingin seudulla on meneillään mittava raitiotieverkoston laajennus. Uusia reittejä suunnitellaan ja rakennetaan Helsingin kantakaupungin alueelle nyt enemmän kuin koskaan. Vuoteen 2030 mennessä kaupungissa kulkee paljon enemmän raitiovaunuja kuin nykyään.

Mittavia uudistuksia on luvassa myös Jätkäsaareen, missä sijaitsee monen Tallinnan matkaajan tuntema Länsiterminaali. Ensimmäiset uudistukset tapahtuvat jo toukokuussa, kun Atlantinsilta ja Atlantinkadun rataosuus valmistuvat. Silloin raitiolinja 9 päätepysäkki siirretään Länsiterminaalille samaan tapaan kuin linjalla 7. Samalla linja 6T lakkautetaan.

Koska Jätkäsaareen ei ole vielä rakennettu tarvittavia kääntösilmukoita raitiovaunuille, joutuvat linjat 7 ja 9 vaihtamaan Länsiterminaalilla tunnuksia. Linja 7 ajaa keskustasta Tyynenmerenkatua Länsiterminaalille, vaihtaa tunnusta ja jatkaa Altantinkadun suuntaan. Myös linja 9 vaihtaa tunnusta ja kulkee Tyynenmerenkatua pitkin Atlantinsillalle. Molemmat linjat liikennöivät 10 minuutin vuorovälein.

Kun Jätkäsaaren kääntösilmukat saadaan rakennettua todennäköisesti vuonna 2024, linjat 7 ja 9 erotetaan omiksi linjoikseen ja linja 8 ryhtyy liikennöimään Länsiterminaaliin tarjoten samalla nopean yhteyden Ruoholahden metroasemalle.

Tulevaisuudessa Länsiterminaalille ajaa kolme eri raitovaunulinjaa nykyisen yhden sijaa ja raitiovaunuja lähtee keskimäärin kolmen minuutin välein. Lisäksi Ruoholahden metroaseman ja Länsisataman välille muodostuu raitioyhteys.

Uudistuksen myötä laivaliikenteen aiheuttamat ajoittaiset suuret matkustajamäärät sekä Jätkäsaaren vakituiset asukkaat mahtuvat raitiovaunuihin paremmin ja matkustaminen on kaikille mukavampaa.

Tutustu raitiolinjojen uudistuksiin tarkemmin HSL:n ratikkakartalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut