T24 | Koronatartuntojen määrä Virossa laskee – Sairaalahoidossa on kuitenkin vielä yli 400 potilasta

Viron terveysviraston maanantaina 26. huhtikuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on diagnosoitu viimeisen vuorokauden aikana 163 uutta koronavirustartuntaa ja kaksi koronasta johtuvaa kuolemantapausta.

Eniten uusia tartuntoja 87 kappaletta löytyi Harjumaan maakunnan alueelta. Niistä 71 rekisteröitiin Tallinnassa.

Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 447,26 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Koronarokotteen on saanut jo 311 731 virolaista ja heistä 99 849 on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Maanantaiaamuna koronaviruksen takia oli sairaalahoidossa vielä 407 ihmistä, joista 62 oli tehohoidossa ja 41 oli hengityskoneessa.

Sairaalahoitoa vaativien koronaviruspotilaiden määrä ei ole vähentynyt tasaisesti eri puolilla Viroa, ja nyt sairaalahoitoon joutuvien vanhusten määrä on taas kasvussa.

– Odotamme kaikki, että koronapotilaiden sairaalahoidon tarve laskisi samaan tapaan kuin infektioluvut, mutta näin ei kuitenkaan ole käynyt. Tämä osoittaa sen, että tauti on edelleen erittäin vakava ja on olemassa vaara, että tartunnan saaneet voivat sairastua vakavasti, Viron terveysviraston ensiapuryhmän johtaja Urmas Sule sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Muutama viikko sitten Virossa oli havaittavissa trendi, jossa koronatartunnan saaneet olivat nuorempia, mutta nyt vanhempien potilaiden määrä on taas lähtenyt kasvuun. Sairaalahoidossa olevien potilaiden keski-ikä on Virossa 69 vuotta.

Tähän mennessä Virossa on koronaviruksesta parantunut 107 906 ihmistä ja virukseen on maaliskuun 2020 jälkeen kuollut yhteensä 1 145 ihmistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut