T24 | Tutustu Oscar-palkinnon voittaneen toimintaseikkailun kuvauspaikkoihin Tallinnassa

Varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa jaettiin jo 93. kerran elokuva-alan kuuluisimmat palkinnot eli Oscarit.

Tallinnassa kesällä 2019 kuvattu Christopher Nolanin ohjaama toimintaseikkailu Tenet voitti odotetusti Oscar-palkinnon erikoistehosteistaan, jotka olivat Andrew Jacksonin, David Leen, Andrew Lockleyn ja Scott Fisherin käsialaa.

Vaikka koronavirus viime vuonna sulki elokuvateatterit pitkäksi aikaa ja romahdutti katsojamäärät, oli Tenet Viron katsotuin elokuva vuonna 2020. Elokuva keräsi teattereihin yli 160 000 katsojaa.

Tallinna oli yksi seitsemässä maassa kuvatun elokuvan kuvauspaikoista. Tallinnan kaupungin matkailutoimisto Visit Tallinn onkin kerännyt sivustolleen kätevän listauksen Tenet-elokuvan kuvauspaikoista kaupungissa.

Suurin osa kohteista on sellaisia, joita matkailija voi helposti kiertää omatoimisesti. Kuvauspaikkojen löytämistä helpottavat sivustolla olevat karttalinkit. Kaikkiin paikkoihin, kuten Linnahalliin ja Liivalaia-kadulla sijaitsevaan entiseen oikeustaloon ei pääse sisälle, mutta niitä voi ihailla ulkoapäin.

Tutustu tarkemmin kaikkiin Tenet-elokuvan kuvauspaikkoihin Visit Tallinn -sivustolla .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut