T24: Tallinnan hakee Euroopan vihreän pääkaupungin titteliä vuodelle 2023 – Viime vuonna matka katkesi kilpailun finaaliin

Vuoden 2023 European Green Capital -tittelistä kilpailee 16 kaupunkia. European Green Capital

Thea Ekholm

Tallinnan kaupunki on päättänyt hakea Euroopan vihreän pääkaupungin titteliä vuodelle 2023. Tallinna oli mukana kisaamassa samasta tittelistä jo viime vuonna, mutta ei finaalipaikasta huolimatta tullut valituksi. Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi vuodeksi 2022 valittiin Ranskan Grenoble.

Euroopan vihreä pääkaupunki -hankkeen tavoitteena on parantaa eurooppalaisten kaupunkien elinympäristöä ja antaa tunnustusta kaupunkien pyrkimyksille parantaa asukkaidensa elämänlaatua ja elinympäristöä. Euroopan komissio antaa tittelin kaupungille, joka on parantanut kaupunkiympäristöä ja aikoo muuttaa sitä eri toimintojen kautta.

Lue myös: Tallinna oli Euroopan vihreä pääkaupunki 2022 -finalisti, mutta tittelin vei Ranskan Grenoble

Tänä vuonna 16 eri kaupunkia 12 eri maasta on lähettänyt hakemuksensa Euroopan vihreä pääkaupunki -kilpailuun. Mukana ovat Ruotsin Helsingborg, Irlannin Dublin, Espanjan Logrono, Italian Cagliari, Kroatian Zagreb, Serbian Belgrad, Pohjois-Makedonian Skopje, Bulgaria Sofia, Slovakian Košice, Turkin Izmir ja Gaziantep sekä Puolan Gdansk, Varsova, Krakova ja Rzeszow.

Suomalaiskaupunkeja ei tällä kertaa ole mukana hakijoiden joukossa. Suomalainen kaupunki on yhden kerran voittanut kyseisen tittelin, ja Lahti onkin tänä vuonna Euroopan vihreä pääkaupunki.

Aikaisempina vuosina Euroopan vihreä pääkaupunki -tittelin ovat voittaneet Tukholma, Hampuri, Vitoria-Gastiez, Nantes, Kööpenhamina, Bristol, Llujbjana, Essen, Nijmegen, Oslo, Lissabon, Lahti ja Grenoble.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut