Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | T1-kauppakeskus Tallinnassa menee konkurssiin

Koronapandemian ja matkustusrajoitusten vaikutukset näkyvät jo Tallinnan katukuvassa. Tyhjiä liikehuoneistoja on erityisesti matkailijoiden suosimassa vanhassa kaupungissa.

Ensimmäisestä suuremmasta konkurssista kerrottiin eilen, kun Viron yleisradio uutisoi Tallinnassa sijaitsevan T1-kauppakeskuksen menevän konkurssiin.

Tieto konkurssista ei ollut yllätys, sillä vuonna 2018 avattu kauppakeskus ei oikein koskaan saanut toimintaansa tai kävijämääriään lentoon. Vain kivenheiton päässä T1-kauppakeskuksesta sijainnut Ülemiste-keskus tuntui houkuttelevan asiakkaita paremmin.

T1:llä oli ongelmia jo ennen koronapandemian alkamista ja kauppakeskuksella oli käynnissä saneerausmenettely. Edes kauppakeskuksen katolle pystytetty Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen maailmanpyörä ei pelastanut toimintaa.

T1-kauppakeskusta odottaa konkurssiin, sillä korkein oikeus on hylännyt kauppakeskuksen omistajan AS Tallinna Moekombinaatin valituksen kauppakeskuksen tervehdyttämismenettelyn päättämisestä. Tämän yhteydessä tuli voimaan kauppakeskuksen saneerausmenettelyn päättävä tuomioistuimen päätös, mikä tarkoittaa sitä, että kauppakeskus menee konkurssiin.

Kauppakeskus jatkaa päivittäistä toimintaansa konkurssimenettelyn ajan ja avaa ovensa uudestaan ensi viikon maanantaina, kun osa koronarajoituksista poistetaan Virossa.

T1-kauppakeskuksen suurin velkoja sijoitusyhtiö Lintgen Adjacent Investments odottaa keskuksen myyntiä, mutta on myös itse kiinnostunut sen ostamisesta.