Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on laskenut jo alle 400:aan – Sairaalahoidossa on vielä 327 ihmistä

Virossa maaliskuussa voimaan tulleet tiukemmat koronarajoitukset, jotka sulkivat muun muassa kahvilat, ravintolat, osan kaupoista sekä kylpylät, ovat saaneet maan virustilanteen paranemaan sen verran, että maan hallituksen mukaan rajoituksia voidaan ryhtyä purkamaan.

Tänään maanantaina Virossa ala-asteet oppilaat palaavat lähiopetukseen, kaupat, museot ja näyttelyt saavat taas avata ovensa ja ravintoloiden ja kahviloiden terassit avautuvat. Myös uimahallit, kylpylät ja vesipuistot avautuvat.

Tämä kaikki siitä huolimatta, että Virossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on vielä 376,61 tapausta 100 000 asukasten kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana. Suomen vastaava luku on 56,2.

Viron terveysviraston maanantaina 3. toukokuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 179 uutta koronavirustapausta ja rekisteröity neljä uutta kuolemantapausta. Suurin osa uusista tartunnoista eli 81 kappaletta löydettiin Harjumaan maakunnan alueelta.

Lue myös: Viro ryhtyy purkamaan koronarajoituksia – Museot, terassit ja kaupat avautuvat 3. toukokuuta

Koronan takia sairaalahoidossa oli Virossa maanantaiaamuna 327 ihmistä, joista 53 oli tehohoidossa ja 41 hengityskoneessa. Sairaalahoidossa olevien potilaiden keski-ikä on nyt 68 vuotta ja 78 prosenttia kaikista sairaalahoidossa olevista koronapotilaista on yli 60-vuotiaita.

Koronarokotteen on Virossa tähän mennessä saanut 339 651 ihmistä, joista 125 319 on saanut myös toisen rokoteannoksen.